Happy Halloween everyone! :)

Happy halloween

Ja igar blev det en liten utgang.. Inte sa jatte mycket folk men vi hade trevligt anda..
Vi vaknade tidigt och sprang ner till koket nar vi kom pa att just det ja, vi har taco kvar sedan igar ;) ...
Mumsade i oss allt och sen begav vi oss till stranden.. Bad tempraturen var 23 grader idag for er som vill veta. Forsta gangen det har vart riktigt varmt. Nar vi lag och solade sag vi en riktig Malin kopia komma gaendes pa stranden! Dom gick precis likadant, samma harfarg, bada lika korta.. Jattelika tills malin kopian borjade lagga sig ner och gora situps i varmen!!!! Da var hon inte sa lik Malin langre.
Stekte en stund men blev rastlosa och gick for att leta efter lite mer saker infor ikvallen. Finns ju inte sa mycket butiker i byron, sa vi akte ut pa en liten roadtrip mot Ballina for att kolla in deras shoppingutbud. Vi hittade det vi sokte efter inne pa mini-ullared. sa nu sitter vi har i vara makerad outfiter... Malin ar en blodig sjukskoterska och sara ar en zombie skolflicka... :P bilder kommer imorgon. Vi ska aven halla ihop hela natten (som ni vet brukar Malin springa hem till kylskapet, igar at hon tilloch med kall kottfarssas, yummiiiiie) sa idag kopte vi ett par handklovar, spannade och se hur det slutar.

Nej nu ska vi ga upp och halla lite blod pa oss, hoppas att alla far en trevlig halloween darhemma i varma svergie!


hellre fem myror i munnen, an inga alls.. eller??

.... var lagenhet har fatt besok av onbjudna gaster. namligen ackel myror, vi dammsuger upp dom men dom kommer tillbaka lika fort.
sa i morse nar vi satt oss ner och at var frulle(flingor och macka) sa flot det runt en och annan myra i var flingskal. malin oppnar da paketet till flingorna och ser typ 10 myror gotta sig i vara flingor!!! :O
fraga oss inte hur dom har kommit in, for vi hade gjort en rejal knut om pasen..
nog om myror, tankte skriva lite om dagen igar..
vi kan ju borja med att halsa lite mer djur valkomna till familjens nya hus, pa tur var 6 stycken honer. dom var inte alls lik de svenska honerna, dom var mycket coolare.

vi tror pappan laser vara tankar, for varje gang vi sager nagot verkar han fatta.. som t ex en dag nar vi skulle aka och handla sa tyckte vi att vi hade med oss for lite pengar, typ 10 sekunder efter springer han efter oss och ger oss mer pengar. och igar var ett nytt exempel pa att han laser vara tankar, vi skrev ju att vi ville ha en ny matratt... sa vad stod pa schemat igar, joo en ny matratt.
pappan forklarde hur vi skulle gora i typ en minut, sen 3 timmar senare forvantade han sig att vi skulle komma ihag allt. no no sa vi fick fraga han igen, eftersom att vi inte vagar gora fel med maten igen.
sa igar blev det wookade gronsaker, ris, kyckling och deras vegentariska "kyckling". det smakade bra, nastan lika bra som pappan tyckte om malins vegentariska kottfars, han gav berom igar igen.

igar var det dags att farga badas har, vi hade lyckats fa ihop en utvaxt(varst malin) sara var livradd nar hon skulle farga malins har, med tanke pa att sist gang hon fargade det borjade hon lipa. men denna gang klarade vi oss ifran tarar.

idag efter var myrfrukost begav vi oss till stranden, dock lite monligt sa vi gick hem. hem kom vi, men inte in... dorren gick inte att oppna. den har kranglat lite den senaste veckan, men efter ca 5 minuter brukar vi alltid fa upp den.. men inte idag, tillslut som en grann tant och forsokte. men hon kunde inte heller, sa hon var snall och ringde till han som ager lagenheterna, men han hade bara svarat henne och sagt att om inte vi far upp dorren sa far inte heller han det. och tipsat oss att vi skulle ringa en lassmed istallet.
men tillslut kom syrran hem, och hon hade den ratta tekniken sa vi kom in :) tuuur for vi skulle snart borja jobba, trodde vi. nar vi da far ett meddelande av pappan: you can have the day off today..
kuul nar man hela tiden har gatt och trott att man ska jobba, men men vi ska inte klaga att vi ar lediga. men da blev vi oroliga, tank om vi jobbar pa halloween??? vi som har kopt drakter och allt.
det marker vi imorgon(pappan brukar hora av sig i sista sekund)

Nu ar vi matta och goda med taco i magen
ikvall ska vi ut, forsta gangen pa ett tag, eller sedan i sondags.

ha en bra helg :)

videoklipp

har kommer tva videoklipp fran idag :)



Vi sliter i familjens kok


Malin ar ute och ovningskor med Sara

Godkvall eller godmorgon for eran del

Ja idag vaknade vi av att det regnade, vilket ar valdigt ovanligt.. Sa det blev en lugn morgon, dammsugde varat golv forsta gangen pa 4 veckor. Vi ar som sagt valdigt renliga av oss. Men som ursakt kan vi beratta att vi stadar 5 dagar i veckan hos familjen.

Sedan akte vi ivag till huset dar vi skulle byta lakan pa alla sanger och tvatta for en hel arme.. det blev ungefar 4 tvattar, och det ar inget ovanligt i denna familjen. Kan beratta att dom har kopt en dunke med tvattmedel som ska racka for 113 tvattar, och den ar nastan slut.. familjen har haft den oppnad i cirka 4 veckor!!! da kanske ni forstar hur mycket vi tvattar! :) alltid lika kul med lite tvatt

Efter nagra timmar kom barnen hem fran skolan.. och da blev det kaos, for bryce fyllde ar och da kom det over 5 ungar som skulle leka med dom.. alla skulle ha nudlar och andra saker (fast att vi stod och precis skulle borja med maten, kan informera att vi sa NEEEJ, men ingen lyssnar pa oss langre) sedan sprang alla barnen runt runt i huset, det lag paket och papper overallt... och mitt i allt detta kaos skulle malin aka ivag med en av tjejerna for att kopa spagetti, och lamnade sara helt sjalv med matlagning och 10 ungar!!!!
(en av ungarna som kom over var en kopia av karlsson pa taket fast en yngre variant ;) )
Malin var iallafall valdigt snabb och var fort hemma, och vi borjade med maten. Kande oss som tva mattanter sa mycket mat gjorde vi. Och nar maten val ar klar vill knappt nagon ata forutom pappan som tycker att maten smakar jatte goooooott :) . Efter det fick pappan nagot ryck och fick alla barnen i duschen och pa med pjyamasarna klockan halv sju????!!!

Da akta vi ivag for ett leta upp en stor parkering.. For att Sara skulle testa pa att ovningskora for forsta gangen pa 4 ar.. Det gick ganska bra, hon korde inte pa nagot och hon holl sig valdgt lugn.. Provade pa att parkera lite och det gick TOPPEN! Allt tack vare Malin.. Nu blir nog Ann Larsson glad nar hon laser detta!

Igar hyrde vi var andra film i rad, var typ "rea" pa filmer pa tisdagar.. Sa det kostade oss 13kr att hyra en nyhet.
Vi tog en ganska snabbt for vi hde nagra minuter pa oss innan det stangde.. nar vi val kommer hem sager smartot malin denna har jag nog redan sett? NOG??? hon mindes inte ens om hon hade sett den eller bara borjan... Hennes minne ar inte pa topp ;)
I videobutiken hittade vi aven lat den ratte komma in :) Alltsa en svensk film som finns i Australien..


Filmer kommer snart !!

BYE


bilder

idag blev ingen strand, for vi trodde det var dalig vader.. men nar vi gick ut pa en svang pa stan upptackte vi att det var varmare an aldrig forr. men vi var for lata for att ga hem och hamta vara saker, sa vi strosade runt pa stan ist. vi kopte oss en bikini, sara en gron och malin en rod. sen gick vi in pa leksaksaffaren och kopte en present till bryce, for han fyller ar imorgon.

dagen hos familjen var slapp, alla barn hade kompisar i huset sa dom lekte med varandra och vi kollade pa.
sen kom pappan med pizzor, vi kanner oss alltid sa apna, for ingen av barnen brukar ata sa mycket. och vi ar ju inte dom som ar dom, sa vi hugger alltid in...
sen fick vi aran att aka till affaren, vi alskar att fylla kundvagnen!

nu ikvall hade vi tankt ga ut pa langpromenad(far se hur det gar)
har kommer iaf lite bilder.

btw vi ligger 10 timmar fore er nu..


en stekig bakisdag pa stranden, dock blev vi storda av tva svenska killar som kom och pratade engelska med oss(mm dom pratade engelska for att dom har varit har sa lange sa det spelar ingen roll vad dom pratar)


vi surfade inne i lagenheten




tva pigga tjejer klockan 8.15 pa morgonen, redo for kajak


tva lekfulla tjejer tar en pause fran hushallsarbetet :P



sooooooooootnosar!!?


lagg marke till sara till vanster



ja deras tradgard ar lite av en djurpark

p.s. sara ar stygggg, det lag en kaka pa bordet. sa fragade jag henne om hon skulle ha den, hon bara nej.. okej sa jag och stoppade den i munnen. nar jag borjat tugga avslojade hon att den hade legat pa golvet.
tack for den, med tanke pa att detta golvet inte sett roken av en dammsugare pa ca 5 veckor.


mandag

kvallen pa beach hotellet var bra, inte sa mycket folk dock. mitt i lilla vimlet sag vi instruktoren fran kajaken, han vi var skyldig ol. men vi slapp undan, blev istallet han som bjod oss.
han var valdigt trevlig, han erbjod oss chans till jobb om vi vill stanna kvar i byron.  

btw, vakterna pa beach hotellet ar riktiga vakter.. patal om vakter, nagon dag nu i veckan ska vi ha mote med managern pa cheeky monkeys. for han ville ha mote med oss innan han ger oss vip korten. jaa det borjar dra ut pa tiden nu.


idag blev absolut ingen dag pa stranden, for idag regnade det. typ hela dagen. sa idag har vi legat inne och degat, sen akte vi till familjen. idag var en stor dag, for tanka sig att aldsta tjejen i familjen hade fatt mens. och det skulle ingen missa. sen springer nio aringen runt och ar orolig att hon ocksa hade fatt det, osv. jaa idag var det kaos.

dagens middag blev som sa manga ganger forr: korv, potatisklyftor och sallad.
med tanke pa att vi bara har atit ca 5 olika matratter sen vi kom till familjen behover vi nu lite tips om vegetariska matratter vi kan foresla for pappan.
sa har ni nagra forslag, fram med dom :)
vi kommer ju pa massa saker vi kan gora, men sa svart nar vi ska kunna gora vanligt och vegetariskt.

idag hyrde vi film for forsta gangen, sjukt for det kanns som att man ar hemma nar man gora sanna saker. vi hyrde en film som hette nanny diaries, snubben i butiken tyckte det var mycket lustit att vi skulle hyra just den. aa han visste att vi var nannies, eftersom han stod och smapratade under tiden.
efter att ha sett den filmen ar vi valdigt glada att inte ha en sa jobbig morsa i var familj, fast vi har ju ingen alls..

ne nu ar vi trotta, sooov gotttttt


paddlat kajak

Jahopp, da tankte jag sara beratta lite om dagen och gardagen...

Vi stack pa forfest pa ett hostel innan vi drog till beach hotellet som var smockat med folk (upptackte aven att beach hotellet ar battre an cheekys) och patal om cheekys kan jag ju beratta at vi nu vet varfor vi nastan blivit portade pa cheekys.. for tydligen har dom slangt ut Malin som dom sa var for full, vilket hon inte var.. sen har jag tydligen foroskt smyga in henne genom branddorren??!! Men det lustiga ar att ingen av oss har sett nagon annan dorr en den dom kastar ut oss fran hela tiden... vet inte vad dom har fatt det fran, eftersom att denna kvallen detta hande sprang malin hem efter att hon blivit utslangd for att ata upp hela kylskapet.. alltsa maten i kylen :)

men iaf.. vi fortsatte till beach hotellet igar med ett gang kompisar, tappade bort varanda i den stooooooora lokalen.. aldrig sett en storre krog.. Men da och da sag jag Malin, som kom springades i ett par tomtebyxor??!! Jultomten var tidig iar tankte jag, men det var bara Malin som tur var ;) ..hade fatt lana dom av en trevlig aussie guy som var tomtekladd.. sen gick vi till stranden for att kolla in beach partyt och vips blev klockan 4 och vi begav oss hem.

kandes som vi sovit i tio minuter innan klockan ringde 07:00 , da var det dags for att paddla kajak for att fa se delfiner och valar!! (malin skulle ju prova skydiveing men de blev installt da man tydligen behovde boka det 4 dagar tidigare?? :( sa det for hon testa pa en annan dag) Vi gick ut och satte oss och vantade pa varan skjuts som kom.. Val framme tankte vi vad gor vi haaaaaar??! Sag en hel dros med folk sta med flytvastar och hjalmar??? Vad ska vi med hjalmar till tankte vi, men det markte vi senare att det behovdes.. For det var inte nagra sma vagor som vi skulle ta oss igenom. Jag fick nastan en hjartattack varje gang vi motes av en vag, men vi klarade hela paddlingen utan att ramla ur baten, forutom nar vi skulle i land.. Da ramla vi bada ur och fick nastan hela baten over oss, puhhh att vi klara det sa bra som vi gjorde.. Btw vet ju hur det gick nar vi var i thai och skulle paddla..slutade med att vi vande efter 20minuter. Och idag skulle vi paddla bakis i 2 timmar?? Da undrar ni sakert hur detta gick? JO det var blend det jobbigaste vi nagonsin gjort, aldrig slitit sa som vi gjorde idag... Malin fick aran att sitta langst bak eftersom att den starkaste skulle styra baten, och det klarade hon finfint.. Men vi fick varken se valar eller delfiner, men vi sag en skoldpadda wiiiee...  Men nu har vi antligen bestamt oss for att ALDRIG mer satta varan fot i en kajak!!!

Men nu ska vi strax kila, vi hade namligen en deal med instruktoren idag.. han sa att varje gang vi rakade krocka mot hans bat var vi tvungen att bjuda han pa en ol... sa nu ska vi snart fixa oss och sen ivag mot beach hotellet, for vi ar skyldiga honom 3 ol ;) ...

Idag hade vi aven ett jatte roligt samtal med en gubbe fran tyskland som nu bor i autsralien och som har haft sommarstuga pa orust.. som pratade en blandning mellan tyska, svenska och engelska.. var nya mate :)
Heeeej da!

min dag idag

gardagen blev inte riktigt som vi hade tankt oss.. vakterna ar inget big fan va oss, nar vi kom till dorren sa dom.. nej ni ar portade, okeej??? dom har absolut inget anledning, och varfor sa dom inte heller..
vi har berattat for pappan att vakterna ar dumma, sa han fixade idag pa dan sa att vi stod pa listan(vi vantar annu pa vip korten, men dom kommer i borjan av nasta vecka)
sa nar vi kom fram till vakterna skulle vi be bo om att fa prata med nagon marty. sa det gjorde vi, vakterna som hatar oss blev nog ganska chockade :O gott at dom.
som plaster pa saren fick vi gick 10 st biljetter med gratisdrinkar!
vi var lyckligare an aldrig forr.
dock varade inte den lyckan sa lange... for vips sa hade en idiot vakt slangt ut malin. och ca 3 minuter senare var aven sara utkastad(JAAA DOM AVSKYR OSS)
men detta ar tydligen vanligt, dom skickar ut massa folk for att sedan fa in mer betalande gaster.. hur skulle annars folk komma in pa liiiiilla cheeky?

sa jag blev sa arg att jag inte orkade ga till nagot nytt stalle, sa ja sprang hem.. och da undrar ju sakert ni varfor jag sprang?? mest for att jag ville att det skulle ga fort tills jag kom hem..
val hemma vantade en och annan frestelse, sa som rostat brod och rostad brod.. oj vad jag at.
sara hotar nu med att hon ska satta las pa kylen.

vaknade upp i morse av skon sang, alskar sara vackra stamma. fast inte lika mycket som jag alskar mina egna stamma. for den ar ljuuuuuuvlig, eller hur?
jag fick aven tarta(vienetta glass och frukt) pa sangen. naaw hon hade alltsa stallt klockan och gatt till affaren, och allt detta innan jag ens hade oppnat ogonen. tack sara.
hon hade aven fixat en overraskning for mig. systern som vi bor hos jobbar pa foretag som saljer resor och aventyr. sa sara hade pratat med henne och fragat om hon kunde fixa nagot som vi kunde gora.
sa vi gick dit i morse, skulle skydiva men det var for blasigt. och tyvarr blaste det for mycket for att gora alla andra aktiviteterna ocksa. typiskt, men vi hade en mysig dag pa stranden istallet.
sa hall i hatten, imorgon ska jag malin stahlberg riskera mitt liv... jag ska skydiva. sheeet assa. och nu borjar jag inse att sara kanske inte far aka med upp!!

dagens middag kan ni ju rakna ut med lillfingret. taco
just nu kommer sara med glass till mig, jaa vad snall hon ar :)
smakade mums.

nu ska vi snart ivag till ett hostel pa forferre, sen vidare mot beach hotellet. det ar nagot liveband dar ikvall, sen blir det vidare mot lala= ett utestalle. vi ska alltsa bojkotta cheeky monkeys for ett tag....

ha en bra lordag allesammans, for det har vi.

Antligen Fredag

Heej svejs alla!

Idag har det varit en riktig toppen dag.. Borjade med nagra timmar pa stranden och sen akte vi till familjen, som dock inte var hemma. Sa vi stade pa 20 minuter (idag hade stadaren varit dar sa det fanns inte sa mycket att stada) sen degade vi bara tills alla kom hem.. da vi aven fick en trevlig overraskning, familjen skulle ivag och springa nagot lopp?! sa efter vi hade grejat klart allt fick vi ledigt for dagen. Sa da bar det ivag till mataffaren och sen hem och laga en smaskig, middag, kott, potatis och sas :)
Vi tycker aven att vi ar valdigt effektiva och kommer bli rikigt bra mammor en gang i tiden

Nu har vi borjat dricka lite sen blir det ut och festa lite, och snart fyller lilla malin ar i australiensisk tid wooho!

Kan beratta lite om kvallen igar, fick aldrig se pa tv programet for syrran och hennes "date" satt dar ett bra tag.. Sa istallet gick vi ut pa aventyr.. Fick se pa gratis tv. Dett fick vi se:

* En hel del fulla folk som vinglade runt pa gatorna
* En man som lag pa kundvagnar och sov sa sott
* En polisbil som jagade en bil
* Det ackligaste var nar en 40 arig gubbe kom fram till oss och berattade att han hade spanat in oss i 20 minuter.. Och att vi sag ut som vikingar fran norden.. Malin hade aven valdigt langt och fint har som han ville att sara skulle lara honom att flata (namnde vi att han hade varit frisor??! )... sen ville han aven fa sitt har flatat av sara.. sa for att slippa honom bestamde vi traff idag klockan 11 pa samma stalle :P .. btw hans namn var smiley ...

puuuhh... blev precis stromavbrott men allt sparades, tur for er ;) vi trodde att det var en propp som gick, men de hade ju varit lugnt, for malin ar ju proffs pa att byta proppar!

nej det var allt for idag, ha en bra kvall

kram pa er

god kvall

detta inlagg ar tillagnat frida landen, sorry frida men vi hittade ingen apostrof. (med tanke pa att hon ar den enda som ville lasa)

Igar var den langsta dagen pa lange, barnen var helt enkelt inte pa var sida. sa vi valjer att skriva om dagen idag ist, for den var mycket battre.

vi kom till huset, skoont ingen pappa hemma. sa vi borjade leta nagot atbart, fanns dock inte alls mycket. sa det slutade med att vi at macka och agg.
sen stadade vi huset och fixade med tvatten, vi var klara vid 3, barnen kommer vid 4 sa vi la oss i lillkillens rum och typ sov. sen horde vi pappans bil, da var det bara att rusa upp. (och leka att vi hade hur mycket som helst att gora)
sen kom barnen, men da hade vi turen att fa aka pa shoppingtur(alltsa mat) det var faktiskt kul, vi kopte aven ut alkohol...(aa till pappan)
sen akte vi till dagis och skulle hamta indi.. dock var hon inte sa jatte glad att se oss, sa dagisfroken fick folja med ut i bilen.
sen var det matdags, det fixade vi hur gott som helst. spaghetti och kottfarssas, eller ja det skulle bli en kottfarssas anda fram tills pappan kom och forstorde... nar vi var klara kom han och hallde i en heeelburk med tomatsas(utover det vi redan hade haft i) sa istallet for var goda kottfars blev det tomatsas med lite kottfars i..

nu tankte vi beratta lite om alla random manniskor som hela tiden dyker upp i huset.. veckans besokare har varit:
som vi far prata med och slappa in i huset, for att pappan inte ar hemma.
-
en man som skulle stamma pianot
-en man som skulle satta in speglar
-en man som skulle till ett nybyggt hus.. vi stod som tva fommar och inte hade en aning om vad han stackade om, for han sa att han hade kommit till ratt adress.. till raga pa allt borjade han prata "svenska" han hade bott i sverige i fem ar..

Just nu sitter vi lite latt arga vid datorn och ater melon..
vi var ute pa en tripp pa stan, da vi kom pa att det ar superbra program pa tvn idag.. sa vi rusade hem, spanda av forvantan. men nar vi kommer innanfor dorren mots vi av besvikelse... tvn ar upptagen, eller tvn ar avstangd med syrran och en kille sitter i just den soffan och pratar !! 
sa nu sitter vi har och vantar pa att han ska ga hem, vi har redan missat 16 minuter av de program vi verkligen ville se :( kommer nog missa hela.. jeje..

snart ar det helg, och da ar vi leeeediga.. eller vi har tagit ledigt :) hoho

yoo










gissa vad detta ar, en ledtrad: det lag i var hamburgare :)















ne nu orkar vi inte mer bilde for ikvall..


en spark i arslet pa alla vakter i byron

heeey..
var ett tag sen vi skrev, men vi blir inte sa motiverade nar ni aldrig kommenterar. (forutom frida, ann, och ibland gabbe) sa vi tankte att ni kanske inte vill veta hur vi har det :P

iaf, var lediga sondag akte vi pa busstur till en stad/stalle som heter Nimbin.. det var ett valdigt speciellt stalle, det forsta vi horde en tant sa natt om knark. osv, vi hade alltsa kommit till en riktig hippieby full av droger. till och med pojkar i typ 10 ars aldern salde knark. sa javla sjukt.
sa vi satte oss pa en restaurang och at hamburgare, dar bjods vi pa underhallande musik. det enda han sjong om var olika droger. jatte mysigt lat, noot.
sen akte vi vidare till en regnskog, vi hade forvantat oss varsta coola skogen. dock stamde det inte sa bra, vi kom till en gubbe i skogen. som borjade babbla om att han atit delfin osv, mycket intressant. sen gick vi pa rundtur i hans tradgard och hus. och fyyy fan va skabbigt, det var spindelnat overallt.
efter ett tag i hans place akte vi vidare till en utsiktsplats, sa dar har vi nagra vyer till Ann :)
sen tillbaka in pa bussen, som forovrigt var det vi tyckte var roligast(vi alskar att aka bil/buss utomlands) dock hade vi tva saker vi storde oss pa...... eller rattare sagt tva personer, en tjej och en kille som inte kunde fa nog av varandra. dom pussades nog 120 tusen ganger, och sjalvklart satte dom sig framfor oss.

dagen efter fragade pappan hur resan var, vi sa att det var speciellt men skoj.. da fragade han hur mkt vi hade kopt med oss, vi sa inget!!? och han holl pa att tappa hakan, han forstod inte varfor vi inte hade kopt nagot.
konstiga manniskor!

igar mandag var en mindre rolig dag hos familjen, alla var sura och jobbiga..
sen var det matdags, vi skulle fa aran att gora en mkt komplicerad matratt:nachos, dock har dom massa ackliga boner och skit i.
vi skulle gora en till oss/barnen och en till pappan. vi borjade da fundera pa varfor pappan skulle ha en egen, men jeje vi gjorde tva likadana.
sen nar vi satt vid matbordet frgade barnen om vi hade ost i pappans, jaa sa vi da.. och da blev barnen arga och sa att vi var stygga... oooops pappan ar vegan, och ater da inte ost.
hur skulle vi veta, pappan sa inget. dock var han inne och vande i koket, men han ville nog att vi skulle gora fel??

en annan sak som hande hos familjen: sara tuggade pa tuggummi, en av ungarna sager da: vad har du i munnen, hur har du rad med det??? du har ju inga pengar??
okeey, har pappan typ lurit i barnen att vi ar tva fattiga svenskar som akt till deras familj som slavar for att fa ihop lite fickpengar.

och nu till var rubrik om vakterna.. dom verkar inte alls gilla oss, for igar skulle vi ut pa cheeky monkeys en svang. dock kom vi inte in.... (samma vakt som inte gillade saras "gamla" klanning) nar vi kom fram borjade han vifta pa armen, vi trodde da att vi skulle slippa visa leg. vi trodde fel, han sa go away, you'r not coming in.. vi bara skojjar han eller.. men nej han var inte pa skamt humor. han sa att vi hade varit for fulla den helgen, vilket inte stamde. det var mest en dalig ursakt pa att inte slappa in oss.
sa vi vanda om och gick, valdigt arga !!! vi blev dock lite gladare nar vi fick aka gratis cykeltaxi :D
sa idag pa dan paminde vi pappan om att han skulle fixa vara VIP kort. sa dom far vi imorgon, gott..

sa nu har vi tagit oss igenom till dagens dag, tisdag.
vi stod i koket, och in kommer en hund. en hund som vi absolut inte kanner igen, malin ropar pa sara. men hunden var snall det var inte sa farligt. malin skamtar och sager: haha tank om det ar deras hund som har klippt sig.
ca 10 min efter de skamtet star sara och stirrar pa den nya hunden " malin det ar missey som har klippt sig"
HAHA, oj vad ful hon hade blivit. stackars hund, hon var inte sig sjalv pa hela dagen. tror hon saknar sin gamla frisyr :P

idag var det pizzadag, tva av barnen ville inte alls ha pizza. dom borjar nog trottna vid det har laget, med tanke pa att det verkar vara en mycket gammal tradition... men vi at som aldrig forr.  inte bra for vara snabbt vaxande vanner.

pappans syster korde oss till lagenheten idag, for hon ville ha bilen(malin tyckte det var valdigt skont att slippa kora)
systern var tydligen lika radd for spindlar som sara, for hon kom ner till oss och fragde om nagon av oss kunde ta ut en spindel fran hennes rum.. och sjalvklart fixade malin det :D stalkvinnan som inte ar radd for nagot, forutom farliga hundar.


lediga

gardagen var lyckad, vi hade jattekul..

imorse tog vi oss en sovmorgon, till elva. gott gott, sen ner och kaka frulle(taco rester fran igar) sen begav vi oss till stranden.


sa nu har vi nyss atit middag, idag bytte vi ut var taco mot kott, potatisklyftor och vitlokssas.
har inte sa mkt mer att skriva, sa har kommer lite bilder och filmer ist.


den har bilden ar tillagnad Ann larsson, som for ovrigt alskar vara egobilder. :)


koalan


sotis


:)


det ar tur att vi har varandra, puss puss




ackel odla i tradgarden


bryce


skylah




haha, sara visar sin bleka rov :)




vi kopte en baaaaamse gurka(den ser mkt storre ut i verkligheten)












hej hopp

sara har :)

och ja mamma du ska fa bilder pa lite vyer och bilder pa barnen :) vi har till och med gjort en film at dig som vi ska lagga ut.. hoppas att du blir nojd

har precis vart pa cheeky monkeys for at fa en stampel sa att vi verkligen kommer in denna gangen och slipper sta i kon. men nar vi val kom fram blev ja lite latt arg pa vakten.. de forsta han sa var; har du ingen annan klanning an den du har pa den, den borde lukta jatte mycket svett sa mkt som du har haft den!!
och jag bara vaaaaaa!!!!?? (klanningen har ja haft en gang forut och ja kopte den for 3 dagar sen??) den vakten ligger hpgst upp pa min inte gilla lista idag..

snart lagger vi upp lite videor igen, har nagra pa g.. spaaaaaaaaaaaaanande va :)

ha en bra kvall, de ska vi ha
cheeeeeeeeeeeeeeeeers

muu

malin har, sara luktade lite illa sa hon ar i duschen. :)

ett tag sen vi skrev, men ar for att vi inte har haft nagon dator..eller jo men men nar vi har varit i lagenheten har vi inte hunnit.
i forrgar hade vi en overnattning hos familjen, dock var bara den minsta hemma.
hon var ratt lugn sa det gick bra. dagen/kvallen bestod av:
- vi badade i samma badkar(ganska trangt med tre stycken)
- akte golfbil(dock borjar det bli lite trakigt nu)
- lekte, och at.. sen nar vi satt i koket tittar jag ut och ser nagot konstigt djur i tradgarden. sa ja ropar pa sara, hon sag direkt att det var en koalabjorn. sa dar satt den i vart trad :)
pappan blev jatte glad nar vi berattde om den.. sen fick vi dock hora den typ bor i tradgarden. nice

vi overlevde natten i spokhuset, morgonen efter var dock inte lika kul.. sara vacker mig. "malin, malin ungen ar borta" ja trodde hon skamtade och bara ville ha upp mig ur sangen. (for kl var 6.45) men icke, ungen var helt borta. vi letade i alla sovrum, ute pa garden, jaa overallt. vi skrek hennes namn men inget svar.. vi blev verkligen oroliga. efter ett tag tittar ungen fram, jaa da hade hon gomt sig inne pa pappas rum.
morgongen bestod aven av att torka bajs, hunden hade varit lite stygg och lagt en kabel inne pa heltackningmattan.. men det fick jag bort latt, for det var en hard kabel.(konstigt att det alltid blir jag som far plocka upp!!??)
nog om det, igar hande det inte sa mkt. vi lag pa stranden. och igar var en sadan dag da alla bollar aven en och annan frisbee drogs till oss.... nara doden upplevelse ibland. da undrar saker ni varfor vi inte flyttar pa oss, men vi har forsokt men inget hjalper.
sen blev vi tillfragade om vi ville spela beachvolleyboll, vi ville men kunde inte slappa vara tankar fran mat. sa vi tackade nej och gick hem och at taco ist.
efter det begav vi oss till skogen, alltsa familjens hus. vi skulle passa barnen till pappan kom hem.
en gang ringde var telefon, det var en stalker till sara som ringde. barnen trodde dock inte pa henne och trodde genast att dom var ihop. (sjalvklart holl jag med barnen) sa nu tror barnen och pappan att sara har en pojkvan. naaaw.

lite update om hur vi bor: just for stunden bor vi kvar :D pappan har inte namt nagot pa lange, sa vi lever i tron om att vi kommer bo kvar.

idag trodde vi att vi skulle ha en overnattning, eftersom att pappan skrev det till oss.. sa vi akte dit vid tva, inga barn ingen pappa!?
efter typ en timme kom barnen, efter typ tva timmar kom pappan. men han akte lika fort igen, och tog med sig barnen. sa dar satt vi i 3 timmar och vantade att dom skulle komma tillbaka.... dock soft jobb och ligga i en solstol i skuggan och dega. vi gjorde aven filmer pa huset, som ni ska fa se nagon dag ;)
iaf nar pappan kom hem gjorde han oss jatte glada, vi fick ledigt.. han var for trott for att ga ut och festa.
sa vi tog med oss en av matts vanner i bilen och akte mot stan(hans kompis ville ha skjuts)
nu ar magen matt och belaten igen. jaaa vi at taco, men imorgon har vi lovat oss sjalva att byta matratt.

sa nu ska vi ut och festa ist..
Ha en trevlig helg, for det kommer vi ha.

p.s vi bada har brant oss idag, dock pa konstiga stallen. hoho

ooopsi glomde visst lite filmer igar


Igar blev det en valdigt kort kvall, ve begav oss mot cheekys och gick in men sara hade jatte ont i sina fotter (nya skorna) sa vi vande hemat for att byta skor och dricka ett till glas vin.. men da borjade osregna och aska sa vi gick hem for att ata lite taco istallet..mums

Kom precis hem fran familjen, matta och belatna(tisdag = pizzadag) med lite glada nyheter. En av barnens kompisars mamma(vi har varit ute och atit middag med henne en gang innan) kom till huset idag for att hamta sin unge. Vi borjade smaprata lite och da sa hon att hon kan fixa in oss gratis pa 2 klubbar i stan. Plus att nar vi satt och pratade med pappan sa sa han att han kunde fixa vip kort pa cheekys (dar vi alltid hanger). Sa nu slipper vi alla koer och slipper aven betala intrade, yyeeeeey..

ops glomde lite filmer igar eller rattare sagt de blev fel, fick in 3 likadana videor istallet..
sahar kommer dom andra, titta och njut


Har avnjuter malin vara nya godisar


vi ar pavag for att lamna tillbaka skorna


sara i butiken



hej daaa !

VARNING!!

Ta filmerna med en nypa salt ;)




GRATTIS

grattis var van gabriella johansson pa din 20 ars dag :)
hoppas du far en bra dag, vi hade tankt att bada at dig idag men tyvarr blaste det for mkt sa vi hoppade det. det blev ett bad inne ist. sa denna bild ar till dig!


(tagen for ca 2 timmar sen)

som sagt idag blev det for blasigt att ligga pa stranden, vi fick till och med sand inne i oronen och nasan. sa vi fick till vara bankar ist. sen blev vi lite hungriga, sa varfor inte ata lite taco. dock fick vi vanda pa de sista korvorena, vi skulle fatt lon i fredags men da var vi lediga, sen pa lordagen glomde bade han och vi bort det.
eftersom att vi hade jobbat 6 dagar, plus tva overnattningar skrev vi till pappan igar kvall och fragde om vi fick ledigt. och det fick vi, harligt.
filmen igar var inte alls bra, den paminde om en samre version av the saw filmerna.

eftersom att vi vill fira att vi har varit lediga sa vill vi ut pa en liten krogrunda :) sa ska vi ta en drink at gabriella.

har kommer lite bilder


sara och lillen i nya huset


yoo, pa vag till familjen


har gar vi varje dag


stekar sara


coola postgubbar, deras moppar ar annu coolare


vi gick till affaren och kopte ett juicepaket(trodde vi) vi blev arga och besvikna for det smakade inte alls som juice.. tre timmar senare laser malin pa paketet, oops fruktdryck.


maaaaatvraken nr ett

  


posarna i farten igen




vart paraply for regnkvallen


vi at sushi pa stranden, dock smakade saras inte lika bra som malins...


men malin tyckte det var synd att slanga saras mat, sa hon at upp hennes med.


malin i golfbilen


spokhuset


Baksidan av huset


Sara pa en av alla broar i tradgarden


Vi viker den dagliga tvatten :)


Och har har vi sara i golfbilen


Vi tog med lillen pa en glasstur pa stranden


Lillen i hennes lite latt varma pjyamas


Hittade en groda pa deras veranda


Det var allt for denna gangen




vatten och smor

fredagens utgang blev regning, och sjalvklart hade vi inget paraply.. sa vi gjorde egna, av plastpasar. men nar vi narmade oss cheeky sa hade det typ slutat regna, sa vi slangde vara pasar... dumt gjort, for det var lang ko, och det borjade ooooooosregna.
men da kom en kille och en tjej med en handduk, och dom var bussiga och lat oss sta under deras :) tack for det.
var framme var vakten valdigt bitter.... det stod tva tjejer framfor oss i kon, dom vagrade vakten slappa in. for han sa att dom var for fulla(vilket dom verkligen inte var) och nar vi kom fram sa vakten exakt likadant till oss(vilket vi inte heller var)... sa vi var dumma nog och stallde oss i kon igen(for vi tankte att om vi separeras oss kanske det gar battre.) sa vi stallde oss i samma laaaaanga ko. sara testar forst, men han hade stelkoll. sa da gick malin ur kon till den slickade katten sara.
valdigt besvikna pa vakten, som sara forovrigt typ var van med !!?? begav vi oss till beach hotel ist. dar var kul, mycket battre musik an vad det brukar vara pa cheeky monkeys. dock blev vi rastlosa och ville ga till ett nytt stalle. liquid fick bli det stallet, dock inte sa roligt. for vi hade tankarna pa mat ist. sara borjade laska malin med att vi hade taco hemma, och da var det kort.. sa vi sprang hem och at ist. 

lordagen spenderade vi hos familjen, eller med den minsta tjejen. alla andra sov over hos kompisar och pappan skulle till brisebane pa kalas.
sa istallet for att vara kvar i huset akte vi in till byron, vi at glass och lekte pa stranden.
natten blev nastan som vi hade vantat oss.... skrammande. vi var livradda, ett tag trodde vi att vi var med i en skrackfilm.
sa nar klockan blev 10 fick vi nog, vi behovde nagon som skulle skydda oss. sa vi ringde dit tva mates, dock gjorde dom saken bara varre. for nar vi stod ute vid deras bil, och kollade in mot garden sa sag dom nagon/nagot ga inne i huset. dom sa att dom sag pappan, da blev vi annu raddare, for vi hade inte sagt att pappan var borta. alltsa maste det varit ett spoke.!!??
vi horde aven en ackligmusik heeela kvallen, och det spelades bara samma lat.
for att glomma tankarna pa det spokliga tog vi ett dopp, eller dopp och dopp malin rakade putta i sara!
sen akte vi golfbil i morkret.
patal om golfbil, idag nar vi korde runt i golfbilen fick sara en snilleblixt. "ar det lika latt att kora golfbil som bil"
lite roligt att hon tyckte det var latt, med tanke pa att hon rakde kora over en av barnens skateboard.

efter nagra fa timmars somn vaknar vi av att lillen har vaknat..
vi trodde dock inte att hon skulle komma ut till garden, for hantaget till ytterdorren sitter jatte hogt. men hon ar inte dum den lilla tjejen, da letade hon upp en stol och kom ut. hon hade aven hittat mer an bara en stol, malins nagellack hade hon haft kul med. hon hade malat sig pa handerna, benen, sin pjyamas och koksgolvet.

dagen med lillen bestod av: aka golfbil(valdigt lange), sen tog vi med henne till stranden, sen hem och badade i badkaret, alla tre pa samma gang :) sen gjorde vi middag.
och nu ar vi lediga, kanns dock inte som att vi ar lediga for barnet ar i var lagenhet,  hon ska sova over hos systern idag.
pavag hem fran stranden hade indy det varsta utbrottet vi har varit med om. hon gallllllllskrek hela vagen hem, vi visste inte riktigt vad vi skulle gora. sa vi borjade sjunga pa mamma mia, hon kan den sangen men ville inte riktigt vara med oss och sjunga denna gang.
for er som inte visste ar mamma mia en lat fran australien !! det var iaf vad en kille sa, och han trodde absolut inte oss nar vi sa att den var fran sverige. OK

Nu ska vi kopa chips och sen kolla pa film med en bekant. hoho

ska lagga in lite filmer sen ;)

lite latt forbannad!

Vi var som sagt pa en liten shoppingrunda idag, dar jag (sara) fyndade ett par nya pumps, eftersom att mina ar utslitna... kommer hem och ska ha en liten modevisning for malin, gar upp och ska ta pa mig skorna. Meeeeen OJ. har damen i affaren gett mig tva VANSTER skor!!!???? .. malin kommer upp och ser en ganska sa arg sara och vi beger oss till affaren. Men gissa om den var oppen? NEJ det var den icke.. sa imorn ska vi dit och lamna tillbaka ena skon.

Malin ska da filma mig, nar ja forsoker forklara pa eneglska att jag har fatt tva samma skor... nagon som vet vad jag kan saga? (var engelska ar ju inte den basta hehe)

Vi har aven ett antal filmer som vi snart tankte lagga ut, sa hall i er..

Sara har aven blivit bjuden pa middag idag av en kille fran queensland, meeen sara sa neeeeeej tack, for hon ville umgas med malin :)

sa nu ska vi snart dra till krogen, antar att vakterna kommer kanna igen oss efter gardagen haha :) vi lekte att vi var tillsammans ( eftersom att vi har likadana ringar sa lekte vi att vi var forlovade) sa dom lar ju kanna igen oss!!

ha en trevlig fredag i svergie,,,, nu ska vi ga ut utan jacka och strumpbyxor, for har ar det var just nu ;) !!!  

neeeej......

idag hande det som inte fick handa.... vi hade en superfight med pappan, sa nu har han avskedat oss.
sa imorse traffade vi barnen for sista gangen !!!
han sa att vi har en kvall pa oss att flytta ur lagenheten, sa vi har typ 4 timmar pa oss nu.. vi var och bokade ett rum pa ett hotell forut.
sa just nu vet vi inte hur detta ska sluta.... hoppas pa det basta!
























skoooojjjja, hoho. vi har det bara bra, idag har vi haft en heldag pa stranden. eller vi skulle haft en heldag pa stranden, men vi var sa rastlosa sa vi gick pa upptacktsfard istallet..
vi var overallt och ingenstans. :)
lite av det vi gjorde:
-vi hann sitta pa 6 olika bankar
-sukta efter allas mat
-provsmaka falafel
-bli filmade av tva olika kineser
-bli fotade av samma kineser
-nara att bli pakorda
-trodde vi sag en krock, men det var bara personer som skrek
-sag en hundfight
-vinkade till bilar                  osv




imorgon pa var sleepover ar det bara tva av barnen hemma, de andra tre ska sova hos kompisar.. skoont :)
sa imon blir det att plaska i poolen, laga mat och byta blojor.
ska bli spannande att se om vi kommer overleva natten i spokhuset. och da menar vi inte for barnen, utan huset...

dagens middag: TACO !! mums, vi brukar lyxa till det nar vi ar lediga. plus att vi alltid sparar sa att vi far en superduper god bakis fukost.

nu ska vi upp pa vart rum och stada, sen vila lite.. seeen ar det dags for en utgang.
byeeee

ooops

heey, malin har :)
sara plattar sitt har, sa ja ar lite uttrakad, sa ja tankte uppdatera er lite.

Idag borjade vi stalla klocka pa nio, for vi visste inte nar vi skulle borja.. (pappan skulle buz us,=ringa oss nar det var dags att borja..) klockan ringde vid nio, vi var trotta som salar och snoozade till halv tio.. halv tio var det samma visa.. osv, vi snoozade till 11. da gick vi och kopte banan.. sara har letat efter den perfekta bananen sen vi kom(hon saknar de svenska bananerna) och idag fick hon en braaaa banan. oj vad lycklig hon blev !! :)
det slutade med att vi skickade till pappan och fragade nar det var dax att borja.. kl tva fick vi som svar..
men idag har vi haft en bra dag, vi borjade att gora ordning i huset. sen var vi rastlosa, sa vi tog med nagra av barnen i poolen och hade lite lekar.
medens vi hoppade runt la barnen marke till lite av vara vita svenska rovar, dom ville da sa hela!?
och vi ville ju inte vara dom som var dom, sa visst fick dom tva tjejerna se.. tror det var det vitaste dom hade sett! sen ville dom visa upp sina :) hehe..

Sen var det dax att hamta hem lillen, vilket jag alltid far gora sjalv. och det ar inte sa kul att aka bil sjalv, men idag vagade jag fraga pappan om sara fick folja med.. och det fick hon, skooont..
sa vi tog var bil och akte till dagis(som de kallar skolan?? konstigt med tanke pa att tjejen ar 2,5 ar gammal)

nar vi kom hem var det dax for mat. pappan var trott idag och ville ha nagot lattvindigt, sa det fick bli korv.
vi tog med oss aldsta tjejen och hennes kompis och akte till mataffaren. dar vi hade an laaaaaang shoppinglista.
sjalvkart forsokte barnen smuggla ner godsaker i kundvagnen, vilket dom lyckades med. (for vi var snalla idag)
nar vi kom hem borjade vi med maten:kott, veg korv, sallad och potatis klyftor.. dock hande en liten olycka.... nar potatisklyftorna hade varit i ugnen i 20 min skulle vi ta ut dom. det gjorde vi, stalle dom pa spisen. da var ja valdigt klantig och rakde stota till dom, sa dom var pa vag ner pa golvet.... istallet for att lata platen aka ner, trodde jag att jag skulle kunna fanga den varma platen.. aaaaaaaaj. jag lyckades inte.
vi severade klyftorna som hade legat pa golvet(tur att vi ar nannies, sa att det alltid ar sa rent pa golvet).
men middagen verkade smaka, for bade barnen och pappan hade typ slickat rent sina tallrikar.

Imorgon ar vi lediga :D woow, det kan vi behova.. med tanke pa att vi har jobbat valdigt mkt i veckan.
sa idag blir det utgang, tror hans syrra ska med oss ut.


BTW, sara ar den smartaste tjejen jag kanner(nooot) hon skulle nyss skicka ivag ett sms till en av vara nyfunna vanner... vem tror ni hon rakade skicka det till???
joo sjalvklart pappan i familjen..

aah nu ar sara tillbaka, och aaaaaaaaaaaaaj vad ont det gor.. hon star nu och massearar bort alla knutar fran min rygg. hon sager att jag kommer bli sa mycket gladare efter detta :) harligt..
"oj dar ar manga, oooj"

ha en bra dag/kvall, dag for er, kvall for oss..
vi fick igar reda pa att vi ligger 9 timmar +, vi trodder bara det var 8 h.



dunder och brak

vi hade stallt klockan pa halv atta, for att vi skulle vara hos familjen halv nio..Sa vi gick upp nar klockan ringde, borjade gora oss iordning nar vi far ett sms av pappan. Dar det star att vi inte behover komma forens klockan 2!!?? For pappan skulle pa "mote" (klockan 7 pa kvallen) sa vi skulle ha en overnattning. 

Nasta gang vakna vi vid elva och begav oss till stranden men dar blev vi inte langvariga, blaste for mycket. Sa vi gick och kopte majs och sen akte vi hem till familjen. Det forsta vi fick gora var att borja packa upp massa lador, och sen tankte vi overraska tva av tjejerna genom att satta upp deras nya rosa gardiner. Kande oss riktigt duktiga och handiga, men de forstorde pappan fort genom att beratta att vi hade gjort fel :P

Sen skulle Malin aka till var lagenhet for att hon var tvungen att visa vagen for 2 flyttbilar, det var saras langsta halvtimma ever... Men malin kom tillbaka och da fick vi ett nytt uppdrag, badda PAPPANS sang.. trodde att vi var barnens nannies inte pappans :)

Pappan akte ivag och lamnade oss sjalva med uppgiften att laga mat at barnen. Sa middagen bestod av bade vegetarisk och vanligkottfarssas och spagetti. Den nyttigaste och godaste maten vi fatt hos familjen sen vi kom, vilket barnen nog ocksa tyckte. Dom at som aldrig forr. Det var aven den mysigaste middagen vi haft med barnen, hade riktigt roligt vid matbordet.

Sen var det laggdags pa gang och det var bland det svaraste vi gjort.. Vi har aldrig haft alla barnen samtidigt forr nar vi har overnattat.. Bada tva var nara pa att borja grata, ville bara springa darifran.. men tillslut fick vi dom 3 minsta i sang och da satte vi oss och firade det genom att kaka lite glass med dom andra barnen. Efter de tog vi oss ett nattdopp i deras nya pool. :)

Helt plotsligt kom pappan hem runt elva sa det blev ingen overnattning. Sa hejda och borjade aka hem nar vi ser hur hela himlen lyser upp, det blixtra hur mkt som helst. Men det varken regna eller mullrade. spooooky...
Patal om spoky, sa tycker vi att deras nya hus ar riktigt spooky. Paminner om ett spokhus, knarrade golv och dorrar som oppnar sig av sig sjalva. Ingen av oss forstar hur barnen vagra sova i sina rum ensama.

Nu blir det bedtime for oss, lang dag imorn med.

Sweet dreams


varning for posebilder



P.S. vi har inte orkat ta med oss kameran ut an, varav alla posebilder



ohalalaa





ladybug


mongo.....


tequila shoot :)


peaceeee!


lite sjuuuuk ;P


hoho


fore cheeky monkey


vara alskade musliebars :)





alsakar vara muskleeeer!


mustaaaach


sara lekte clown ! 8-)



sara har kiss pa byxan.... lilltjejen rakade lacka



<-------------- killen hogst upp till vanster ar var


lallaaalaa


sara on the beach




steek


jatte varmt i vattnet, nooot


biffen




brollop pa stranden.




thailandare-sara?

en forfest satt sara och berattade att folk har sagt att hon ar lik en thaia, sara kunde inte alls halla med. och undrade var dom hade fatt det ifran!?
sa vi tog da en "forebild" och en "efterbild" bild for att se om det stamde eller inte..

:)





-mamma, mamma, mamma

HAHAHAHAH
just nu sitter sara och skriver mamma, mamma, hjalp..

hon lipar snart, hon sag en jatte stor acklig kackelacka som flog mot henne.
naaw stackars sara, later som att hon ar i chock nu.

sa nu vagar hon inte sitta pa sin stol langre, utan hon sitter pa bordet.

"aah va acklig den var, den flog bort mig.... visste du att dom kunde flyga?
"


aj mina oron, faan du skrek hon nyss igen sa att det gor ont..
och sprang ut fran rummet(skont)..

"har du inget hart du kan sla den med??"
"ser du den, den sitter pa din stol"
"jag gillar spindlar mer"

jaa som sagt sara ar en chicken !!

langsta dagen i vara liv

vi tankte borja med att tacka for alla kommentarer pa var fraga igar... for det var hela.... 1 st. nej linda du hade fel, men nara.. ratt svar ar 5 tillsammans :P

vi kan borja att beratta om formiddagen, som vi spenderade i det gamla huset. vi steg upp, tidigare an vanligt. (efter att ha snoozat i en och en halv timme)
sedan bar det ivag till huset, dar flytten var i full rulle. dock syntes det inte inne i huset, for det var fortfarande massa grejjer i skapen, hyller och rum.
vilket sjalvklart blev vart jobb nar vi anlande. fast idag hade vi tur, for pappans syster var med och hjalpte till.
efter ett tag ber pappan malin bara upp tva flyttkartonger fran undervaningen, sara ar snall och gar ner och kolla laget.. dar star malin med varldens storsta kartong, som hon forsoker bara upp..den var sa fullpackad och tung att t om tjepen hade slappt.. nog for att malin kallas for biffen, men sa biff ar hon inte...

mitt i allt packande marker vi att allt inte ar som det ska?? vi ser ingen pappa, inga barn, ingen syster, ingen hund, ingen bil(varken var eller pappans) det enda vi ser ar svettiga flyttgubbar..
okeeejj..
timmarna gick, tva timmar blev till fem timmar, man unna sag vi inte till familjen. 
under den tiden hann foljade handa:
- den yngsta av flyttgubbarna(ca 27) var sa inne i barnprogrammet som var pa tvn, att han glomde helt bort vad han holl med..
- flyttgubbarna akte
- en kille var dar och lagade diskmasiken
- en kille kom forbi med var bil, och lamnade av en sang, darefter bilen
- vi sag en spindel som var storre an en dm :O
- har i australien har dom ett mkt smartare satt att tomma soptunnor pa, an i sverige.. dom behover inte ens ga ut ur bilen.

som sagt, nu ar kl ca fyra och pappan akte vid 11. sa vi skickade ett sms till han, sa da skulle vi antligen aka och se det nya huset.. det ligger ca 4 km utanfor stan, lite avsides. (vi vet fortfarande inte om vi ska fa bo kvar i lagenheten eller husvagnen)
eftersom att vi aldrig har varit dar innan, fick vi en vagbeskrivning och gav oss ivag. men oj vad grymma vi ar, klart vi hittade... eller inte forst, for vi akte sa han sa.. men dar trodde vi att det var ett hotell.. men icke, det var familjens nya hus.
hus och hus, barnen hade ratt nar dom sa att det var ett mansion.
for tog pappan med oss i huset pa en rundtur, sen tittar vi ut genom fonstret och ser barnen aka runt i deras golfbil.
Gabriella du och din mamma hade alskat detta huset, allt ar vitt.. bade utsidan och insidan, aven lite "gammaldagsstil". :)
nar vi val har borjat packa upp pa barnens rum, kom en av barnen fram till oss gnaller pa hennes rum. hon gillade det inte alls.. undra varfor? for det tyckte vi var det finaste rummet: fint rum med en walkin garderob, tva toaletter och egen veranda.

en sak vi fundera lite pa nar vi var dar, huset ar typ uppdelat i massa olika delar. for att komma in i vissa rum maste man ga ut osv.
pappan bor i delen langst till hoger, hogst upp.... medens hans minsta dotter pa 2,5 ar bor i vansta delen langst ner!?

lite kul att familjen har inrett delar av sitt hus med svenska varor, dvs IKEA ! :)

Imorgon borjar vi 8.30, ska bli kul att se hur vi kommer orka upp.. for vi har blivit sjukt morgontrotta, kanske beror pa att vi alskar var sang !!!!

och idag kommer bilderna vi har lovat i hundra ar...

flytthjalpare!

Ja idag har det vart en annorlunda dag, barnens forsta lediga dag pa lovet. Trodde att vi skulle ha fullt upp med att leka med dom hela dagen, men icke.... Det fortsa vi far gora nar vi kommer till huset ar att packa ner alla klader i lador och sen tvatta maaaaaaaassa tvatt. Det ackligaste var att stada deras kyl och frys (for er som inte sett den, sa ar den grymt grisig, +plus att det luktar acklig hundmat i den) . Sa for att sammanfatta dagen kan man saga att vi har vart pappans flytthjalpare!!? Vi som trodde att vi var nannies?

Blev en riktigt lang dag i allafall fran 12 till 20, och imorn vantar en annu langre dag..puhh! Och vi rakande aven ut hur mycket vi tjanar i timmen och kom fram till att de ar 16 kr timman om man raknar med 8, som vi gjorde idag.. loneforhojning???? ja tack

Idag var aven bryce (lillkillen) kompis hos oss.. Det var valdigt intressant att se dom leka, plus att vi knappt horde vad hans kompis sa pa grund av hans accent och inte nog med det sa laspade han grovt mycket....
Men nagra saker som vi uppfattade var att han tyckte att bryce var en skit, och han var dum i huvudet for att Bryce trodde att barnen kom ut ur mammas navel ;P men vi holl med var pojk och sa att det var sa det ar!!


Nar det val blev matdags sa slapp vi laga mat idag. Pappan kom hem med pommes och blackfisk, vilket Malin aldrig har atit innan.. Men det slank ner en hel del for oss bada :) mums !

Dagens fraga:
Hur manga glassar tror ni att vi har kakat tillsammans under vara 4 veckor?
( I thailand kakade vi 1 varje dag, i iallafall dom 7 forsta veckorna )

Dags for en langpromenad ;)


gron potatis

sara star och skar upp potatis(vi ska ata potatisklyftor och doppa i vitloksas) da vi upptacker att alla kanter ar grona..sara tycker inte alls att det ar nagot markligt med det!? men malin reagera lite mer, for hon hade ett svagt minne fran hemkunskapen att man inte ska ata gron potatis. sa hon satte pa datorn och sokte pa google, ajamen..
"Även bara lite grön potatis är otjänlig och ska slängas, den kan ge oss magknip och diarré. Särskilt känsliga är magar som redan är stressade, berättar Lars Bolin. "

Gardagen var rolig, blev en flummig forfest med oss tva. dans och sang :) sen ut och stalla sig i en lang kooo.
kvallen gick jatte fort, sen upptackte vi varfor den hade gatt sa fort. man skulle dra fram klockan natten mellan lordag och sondag, sa dar forsvann en timme.

idag har vi haft en ledig dag, valdigt skont. dock var det regn nar vi vaknade.. men vi gick ute pa promenad, och sag da en marknad precis brevid var lagenhet. massa folk, dock fanns det inget for oss.
sa vi akte ut pa roadtrip istallet, och bilen maste ha bringade fram solen.. for nar vi borjade aka kom sooolen.
dock hade vi inga badklader med oss, sa vi akte runt till lite olika strander i narheten och kollade laget.

-pa en av stranderna var det brollop
-pa en strand satt en tant bakom oss och as garvade, helt sjalv. hogt och ofta. sa vi vander oss om och ser en cigg i handen, den damen befann nog sig nagon annan stans.

imorgon borjar barnens lov, vilket innebar att vi kommer jobba 4 timmar mer varje dag i tva veckor fram over. woohoo vad kul vi kommer ha....

bilder kommer i nasta inlagg, om ca 2 timmar ;)
 

klant sara

denna veckan har sara valt ner en "kylskapshylla" tva ganger. en hos familjen och en just nu..
sa just nu star hon pa alla fyra och skurar golv, for det ar mjolk overallt.
och da undrar ju sjalvklart ni vad sara gjorde i kylskapet en lordagkvall som denna??
joo sjalvklart var hon och letade efter nagot atbart, eftersom hennes popcorn ar slut. hittade hon nagot? sjalvklart(allt gar ju att ata) sa for hennes del blev det lite saltgurka, som hon doppade i ketchup.
smarrigt varre ! :P

ja kom och tanka pa en sak som ja vill dela med mig av. nar alla barnen i familjen var ute och lekte i poolen haromdagen kom jag ja pa en sak, barnens aldrar och utseende paminner mycket om hur det var nar vi var sma..
-den minsta tjejen ar blond och har lite lockar (precis som anna)
-pojken har samma harfarg som peter hade, har velar med lillsyrran och grater ofta(precis som peter)
-tjej nr 3 har brunt har och lite mage(precis som malin)
-tjej nr 2 brunt har och platt mage (precis som linda)
-den aldsta tjejen stammer inte sa bra overens dock

det var allt for mig, nu ska jag ga och se hur det gar for sara

byeeee
  

tornado

god morgon alla :)

idag har vi haft en handelserik dag pa stranden, da fick vi se

1. Massor av livraddare ( Har inte funnits innan)
2. Tjejer som satt pa stranden och sminkade sig??!
3. En liten mini tornado, mitt pa stranden sa folk slangdes sig ur den. Hattar flog hej vilt.
4. Sara tog sitt forsta riktigt dopp, malin var inte riktigt redo an. Aterkommer med info nar hon har hunnit med sitt.
5. Ett antal magar som vi garna skulle byta till oss. Varan traning har inte gatt sa bra den sista tiden, nu nar vi har upptackt utelivet. Men pa mandag ar det ny vecka, sa da borjar vi om. Det sa vi aven forra mandagen oxa dock ;)

Nu ska vi laga mat, taaaaaaco! Sedan blir det lite fest idag med.. Och imorn ska vi kolla pa en kompis som ska delta i en surftavlingen, ska bli skoj :) .. se lite nya stallen


Ha en bra lordag hemma i varma svergie!

heeeeeeey it's friday

Hejsan alla

Idag har vi haft en heldag hos familjen. Klockan stog helt still. Men nu borjar det kannas lite battre, spraket ar lattare och det gar mkt battre att skalla pa dom.

Vi trodde att vi skulle jobba hela helgen, men icke sa nicke.... fick reda pa att vi ar lediga hela helgen, wiiie!
sola och ha det bra.. ( dock tar inte solen sa bra har :( ) ... nej nu ska vi fortsatta dricka lite och sen ut med lite folk....

ha en underbar kvall!!!



kockarna sara och malin

dagen startade med en stabil frukost, tacooo sen gardagen. :) sen blev det en tripp till stranden, dock bara tva timmar. for sen var det dags att stada huset och invanta barnen.
idag var dom ganska lugna, vi hoppade studsmatta och kollade barnprogram.
och idag var det masterkockarna sara och malins tur att laga mat. vi fick aran att gora potatistarningar, korv(bade med kott och vegetarisk) och sallad, valdigt komplicerat..

idag nar vi skar upp melon till minsta grabben vagrade han dela med sig till sin storasyster, da horde vi dom diskutera: "bryce om inte du delar med dig av frukten kommer du bli fet.. sa mycket som du tanker pa mat, hmm nu ska ja komma pa nagon tjock i din klass... sa kommer du bli. och sen kommer du inte fa nagra tjejer heller.."
lite roligt(sjalvklart gick au pairerna sara and malin ut och loste siutation, dela upp sa att dom fick lika manga var)

idag orkar vi inte skriva sa mkt mer, men ni ser ju iaf att vi lever.


RSS 2.0