malin is home

japp nu ar ja hemma, eller ja har varit hemma sen nio.. jag var ute och at med familjen, aven kollade pa slutet pa barnens show i skolan.
anledningen till att sara inte medverkade inte slutet var: hon mar inte riktigt bra.

kandes lite konstigt att vara ute och ata med familjen sjalv, ja tankte, att folk tankte, att vi var en stor lycklig familj. allsta att jag var modern, men aah neej.. pa tal om modern, vi fick idag reda pa att hon ar sjukt, och bor langt langt langt harifran och att hon forsvann for 8 mander sedan. skumt nog har pappan inte namt ett ord om mamman, knappt barnen heller. 
och iborjan nar vi var ute och at med familjen sa fragde en van till familjen oss om vi visste vart mamman ar, och hon sa att det var ett mysterium i byron bay... fortsattning foljer..

som sagt idag har vi varit pa show i skolan, tva av barnen var med. 
sa nar en kille har ett eget framforande borjar ja kolla mig omkring och fundera(for jag tycker att denna grabb har en grymmmm rost, for att vara sa liten) ja berattade for sara hur duktig ja tyckte han var... hon borjar da as garva.. oops han mimade.
men oj vilken bra mimare, for ja gick pa det :D

och for er som inte orkar lasa ett totalt ointressanta stycke, kan hoppa over detta..
jaa idag har den minsta ungen lackt.... hon har kissat pa sig ca 7 ggr. eftersom att hon inte brukar anvanda bloja, satte vi aldrig pa nagon. for varje gang vi bytte byxor lovade hon att tala om nar hon ville ga pa toa, men vi hade fel varje gang..
och det var inte vara sig sjalv hon kissade pa, bade sara och milli fick en skvatt nar dom bar henne.
varje onsdag, alltsa idag har vi heldag med den minsta(hon ar hemma fran dagis) och nar hon sover middag brukar hon alltid passa pa att bajsa lite i sina drommar.. sa vi brukar kora varannan onsdag, och idag var saras tur... men oj vad tur hon hade, for denna onsdag var blojan tom.
vilket straffade sig for mig, for nar ja foljde med henne pa toan lite senare, skulle hon ju sjalvklart gora nummer tva..

Tack sara babe for tacon, den smaaaaaaakade superduper bra. trots att jag redan hade atit lite mat, men jag uppskattar anda maten du gjorde. 

inget bildrace idag, vi ar for trotta.. far bli imorron :)
ni ar sjukt daliga pa att kommentera inlaggen, skarpning.
sov gott
 

surpriiiiiiise

tjoooo

Just nu sitter jag och vantar pa att malin ska komma hem, och jag har en liten overraskning at henne som hon kommer att alskaaaaaa, jag har gjort tacoooooo!! Kande att vi behovde det idag. Hoppas att hon blir glad.

Nast aldsta tjejen har fyllt ar idag, sa vi var och kopte presenter at henne forut..snalla som vi ar. Hon ar den varsta av alla kidsen sa tankte inte kopa natt forst. Fast vi kande att vi kunde inte med att vara sa elaka. Malade aven ett fodelsedagskort,.. sag at som bebisar hade malat det haha. Mala ar inte var starka sida kanske.

Nej skriver mer sen om dagens handelser. Nu ska ja duka fram at oss


cheeeers

vart ar boxen??

long time, no see..
vi har inte suttit vid datorn pa nagra dagar, eller varit inne och kikat men inta haft nagon energi till att skriva pa bloggen..

eftersom att det var nagra dagar sedan, sa kommer vi inte ihag allt. darfor far ni en sammanfattning i punktform:

- en dag hos familjen: sa sjong bada tva, vi fick da hora att vi hade jatte fina sangroster. tack !! eftersom att vi aldrig hort det innnan, speciellt inte krakanmalin!!?? (eller jo nar hon var mindre och sjong i kyrkan)
- sara borjar bli sjuk, stackarn !!
- en dag nar sara skulle ga pa toa, blev hon livradd. for pa vaggen utanfor toan fanns det en kackelacka.. sa da fick hennes raddare i noden stalla upp, som kackelackevakt ! deeenii, vaktenmalin. 
- i lordags nar vi satt och kollade pa tv fick vi ett sms, dar det stod: hej tjejer, hur ar det med er, vad hander ikvall. vi traffades pa stranden och ja spanade in er. och ni gav mig ert nummer. han bestamde da traff med oss, att vi skulle ses ute.. vi sa ja, for vi ville kika pa vem det var.. (eftersom att vi visste att vi inte hade gett ut vart nr) sa vi kande pa oss att det var nagon fomme, vi gick dit och smog pa han.. da var det en man pa typ 36.. okeeej???
- i sondags blev vi medbjudna pa surfinglektioner av nagra nyfunna "mates". vi hoppar in i bilen, aker ivag, sen stannar dom helt plotsligt och sager att dom ska ha uppvarmning for surfingen. alltsa aka med skateboard efter bilen... vi hoppade den uppvarmningen.
dom hade med sig brada till oss, men val pa straden blev vi lite blyga och kollade pa ist.. vagorna var for hoga.
- vi har bada tva haft en nyckelpigedag= en dag da alla nyckelpigor dras till en..
- varje dag vi kommer till pappan i familjen sager han alltid samma sak: oj vad ni blir brunare och brunare for varje dag.. ja tack, vi horde det igar(vi borjar fundera pa om han ar lite snurrig.... fast igar kom vi pa varfor han sager att vi ar sa bruka.. innan har hans nannies varit fran england eller japan.)
- sara borjar nu bli bundis med vakterna pa cheeky monkeys, hon har en privat toalett. osv..
- igar nar vi akte bil, sa sag jag ellen och anna.. vi tutade och ropade med dom horde inte. kunde tyvarr inte stanna for att det var for mkt bilar :( synd..
- en natt vakande malin upp av han hon svettades som en gris, det var sjukt varmt i rummet. hon kollade da pa tempraturen i rummet: 100, aa farenheit...sara sov som en stucken gris och markte inget av bastun!
- nu har hans syster kommit hem fran london, och hon bor ju i var lagenhet(eller ar det kanske vi som bor i hennes!? hehe) men hon verkar helt okej, inte traffat henne sa mycket.
sa nu haller vi tummarna pa att vi far bo kvar i lagenheten och inte i en skabbis husvagn :( for da drar vi..

citat vi vill dela med oss av:
"vad ar det for likhet mellan en gammal grind och sara??
dom gnaller lika mkt"

sara visar sin arm for malin
-titta vad ja skakar
-oj, har du skakat lange?
-ja typ hela dagen
- aah men ja vet varfor... du har ju narver dar, och idag har nagot gatt pa dom hela dagen
(barnen gick oss pa nerverna igar..varsta dagen sen vi kom)
men vi skarpte till oss sjalva och borjade saga ifran och skalla lite.. sara fick jaga ungar, medens malin var och hamtade en pa dagis.. sen nar malin kom hem blev dom galna igen(dom ar inte lika snalla som dom ar nar pappan ar hemma) sa malin fick bara in en av brakstakarna pa rummet, dock lyssnade han inte och kom ut igen.. da var det bara att borja om..

Igar skickade vi till pappan och sa att vi inte kunde stanna sa lange som vi hade tankt, alltsa till 20 februari. (eftersom att vi bokat om var resa, och ska aka till thailand den 3 januari ist.)
da fick vi som svar: inga problem.. ni kanske maste sluta redan i november!!
oooj vad vi hamnade i chock, vad ar det fommen sager.. sa efter det kunde vi inte koppla av, sa vi fick liva upp stamningen med en utgang.. :)
sa just nu vet vi inte hur allt kommer sluta.. far se vad som sker med oss.

har sitter sjuka sara med en papperslapp i nasan och ater popcorn och dricker vin.. vi ar sa sjukt rastlosa sa vi ska ut och kolla laget idag med.

bildrace kommer imorgon!
puss och kram vi ses pa stan

dance with me

heeey.. gardagen var rolig, kan skriva mer om det senare..

vi har varit pa stranden hela dagen(vi skulle surfat, men vi hoppade det idag)

nu ska vi ata, sen ivag och spela biljard.

skriver mer senare :)

chips

har kommer vara topplistor med chips (vi vet att ni vill veta)

Malins:
1, naturchips med dill och graddfil
2, stjarnor sourcream and onion
3, estrella sommar ringar(typ som gamla lokringar)
4, vanliga sourcream
5, vanliga dill
6, grillchips(om man har dipp)

och saras:

1, solchips med graddfil
2, solchips med graslok
3, vanliga sour cream
4, vanliga dill
5, lantchips med graddfil
6, grillchips less fat(om man har dipp till)

p.s. vi saknar svenskgoooodis (mest malin, for sara ar mer chips freak) d.s.

popcorn

har kommer vara topplistor pa popcorn.

Saras:
1, biopopcorn
2, popcorn pa pase, med cheddar smak
3, popcorn pa pase, original
4, popcorn man micrar med smorsmak
5, popcorn man gor i kastrull
6, vanliga mictropopcorn

har kommer malins:
1, biopopcorn
2, popcorn pa pase, med cheddarsmak
3, popcorn man micrar med smorsmak
4, popcorn pa pase, original
5, vanliga mictropopcorn
6, popcorn man gor i kastrull (sara har precis gjort, och dom smakar inte sa mkt)

vad ar era topplistor??


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jaaa da har vi haft en dalig kansla hela dagen, pa grund av att vi skulle jobba ikvall. Vi var verkligen sugna pa en till utekvall, for vi horde att massa skulle ut idag.

Men vi visste inte riktigt nar vi skulle borja, men vid 4 sa fick vi ett sms av pappan, som meddelade oss att vi skulle borja 7. Sa vi har mest gatt och vantat pa det hela dagen.
Sa vi akte dit, nar vi narmar oss huset ser vi att det ar kolsvart och bilen var borta... sa vi borjade fundera pa om pappan hade akt pa fodelsedagskalaset som han skulle pa, och lamnat barnen sjalva. Sa vi laser upp och gar in,. men de ar ingen dar??! 
Sa vi trodde att familjen var ute och kakade, sa vi satte i gang med att stada. Det gick en halvtimme och en halvtimme till. Tillslut smsa vi honom och fragde vart barnen var, och fick till svar att vi slapp jobba och kunde aka hem igen!!!!?!???? 
ahhhhhhhhhhhhhh vf kunde inte han ha sagt de lite tidigare?????? sa man hade kunnat planera in nagot annat..... riktigt arga borjde vi plocka med oss det ena och det andra fran huset.
Vi fick med oss; kyckling, tomater, avokader, toalettpapper, en pase popcorn och brod!!! 

Sen skickade han ett till sms och skrev att vi skulle stanga alla fonster for att det ar en ny sandstorm pa vag :P spoooky!! 

sa nu sitter vi har med varsitt glas vin, och ska ut och roja stan i dag med ;) ! 

boom boom

god dag

idag vaknar malin upp med sara typ sovandes pa sig.. hon ville nog ha lite narhet inatt, men ooh sa mysigt. plus att sara hade lagt sig pa dosan(som man tander och slacker lampan, och flakten) sa mitt i natten lyser lampan.
vi har haft lite spoklikande upplevelser med denna dosa. ibland startar flakten, osv. spooooky.

forfesten hos grannarna var saaadar, dom hade typ ingen musik. och sa satt dom och kollade pa aussie fotboll.
men sen fick vi saga att vi ville lyssna pa musik och leka ist. da blev det roligare. :)
utgangen blev ganska lyckad, vi hade dock vart forsta tjafs.. men det loste vi fort, dock blev malin lite oparty. sa hon gick hem till datorn, och sjalvklart at av tacon.(som vi hade tankt ha som frulle)
men hon at inte upp allt.. efter ett tag kommer sara hem, och gor samma sak. fast sara var snall och sparade kottfarsen och dok in pa tacochipsen.... sluuuut.
sa det slutade med att vi fick kopa ny kottfars och nya chips..men oj vilken go frulle vi hade, och nu sitter vi och vantar pa att vi ska bli hungriga igen. for vi har tacos kvar :)
igar nar vi var hos grannar var bada pa lite "ljughumor" sa vi berattade en riktig rovarhistoria om hur sara har fatt hennes sar pa benen. vi sa att hon har haft en pojkvan som slog henne, sa en dag skot han henne pa benet. sa alla ni som inte visste detta, sara har blivit skottskadad.

idag gick vi till stranden, men oooj vad det blaste. det blaste hur mkt sand som helst, sa vi lamnade stranden och gick hem till soffan istallet. vi kollade pa fjorton suger.

Idag ska vi ha sleepover hos familjen, for pappan ska ut pa party. men vi tycker det kanns battre att passa barnen nar pappan inte ar hemma.

imorgon kommer pappans syster hem fran london, vilket betyder att hon kommer hem till lagenheten vi bor i. sa idag har vi haft storstadning.

malin tog med sig tva mobiler, den nya samsung och en sliten, men mycket vacker rosa nokia. sa nar smartmalin ska ladda den rosa mobilen funkar det inte som det ska.... kanske inte sa latt nar man har glomt batteriet hemma. anna kan du kolla om det ligger i min byralada? :P

har kommer lite bilder. enjoy




dagen det var storm. duststorm


var posetoalett





sara posar framfor bussen med slap :P


steeek




oj posarna har bytt pose toalett


jaa en till


:)


fore stadningen, efterat glanste det.. dock far ni igen efter bild.







Bollar borde bannlysas!!!!

hej pa er alla dar hemma i Svergie :)

Idag har vi riktigt njutit av var lediga dag genom att ha en hel dag pa stranden, riktigt skont.
Forutom att alla bollar drogs magiskt till oss.. Fort var det malins tur, vi skulle ga upp ur vattnet och baaaaam sa far hon en boll rakt pa armen. Och 5 sekunder efterat blev det ett stort rott marke pa armen, och inte var det nagon som bad om ursakt!!! Nar vi kom upp och skulle lagga oss, sa fragde vara nya vanner vi skaffat oss om Malin inte ville lana lite solkram att smorja in sin arm med for att den sag sa rod ut :P meeen neej de var bara bollen!

Efter en liten stund ligger vi bada pa magen och halvsover, och helt plotsligt vaknar Sara till av att hon ser en ruggbyboll komma flygandes mot henne, men hon inte inte reagera innan bollen landar rakt pa laret, hon slapp dock fa nagot rott marke :)
Sa vi tycker att alla bollar borde forbjudas, sag aven en tjej som fick sin solhatt avkastade tack vare att nagra kastade frisbee lite snet ..

Som ni alla vet sa alskar vi tacos, det ar den godaste maten som finns. Men till varan besvikelse sa ar tacos inte den billigaste maten har nere om man sager sa. Men idag nar vi gick in i affaren var kottfarsen till extra pris, vilket gjorde varan dag. Sa idag har vi fatt smaka pa tacos efter 3 veckor antligen, det var YUMMIE!

Snart ska vi ivag pa det som dom kallar for barbie har :D , alltsa barbecue! Blev bjudna av vara nya kompisar fran stranden, fick aven reda pa att vi bor grannar med dom :) sa nu ska vi fixa till oss och sen dra

Hoppas att ni alla far en super trevlig kvall de ska vi ha, snart ta det forsta glaset med vin som ar gjort pa gasben, mums!


P.S var riktigt smarta idag, skulle kopa en solkram som vi trodde luktade cocos men nar vi oppnade burken sa var det visst choklad. Men det gick lika bra! Bilder kommer imorn hinner inte de idag!

sooooooocker

gardagens utgang blev betydligt battre an sist gang.. denna gangen kom vi fram till cheeky monkeys :)
vi hade kuuul. dansade pa borden och nop massa folk i roven(alla dansar pa borden dar, och nypa folk??)

i morse vaknade vi typ samtidigt, malin fragar da sara vad klockan ar.. klockan tio sager sara da, sa vi gar upp. ater frulle och satter oss vid tv. Malin ser da att klockan bara ar atta !!!
det vara saras smarta satt att fa upp malin ur sangen. for denna resan har sara varit den pigga pa morgon, medens malin ar den pigga pa kvallen.

nu ater till familjen, vi sa ju att den minsta tjejen ar rumsrens.. vi tar tillbaka allt vi sa ! forst borjade det ju med att malin fick torka en hel del poo, sen kissade hon pa sig tva ganger.
- en gang inne pa golvet
- en gang i hundkojan

och nu till en nyhet som vi avskyyyyr. vara tankar om husvagnen var ratt, (tror vi) for nar vi satt vid matbordet sa en av barnen att vi skulle bo i husvagnen nar dom flyttar till nya huset.. och pappan satt bredvid och sa att han maste kopa en till sang forst.
nar vi fick hora detta gick vi in i ett ckocktillstand.... for det ar ingen ny husvagn, eller jo ny for familjen men varkligen inte ny..
den luktar illa, den ar liten.. jaa lagom skabbig med andra ord.
innan vi fick hora om husvagnen, burkade vi "skamta'' om vi maste bo i husvagnen drar vi.. hittar en ny familj.. men men vi far komma pa natt bra satt att slippa the caravan.

Idag hos familjen var vi pa lite flummhumor(langt innan vi fick hora om husvagnen) sa vi var mest som vanligt, sjong och dansa lite.. och under en kvar hann tva av barnen kalla oss wierd typ 20 ggr.

wiiihooo idag fick vi reda pa att barnen har lov i tva veckor. oj sa spannande.. nu kanns 6 timmar som en heeldag, hur ska da tva veckor ga...den som lever far se 8-)

ikvall nar vi satt och kollade pa tv blev bada saaa sjukt sugna pa nagot gott.. affaren hade stangt,(kanske fanns nagon lite kiosk som var oppen, men vi orkade inte leta)
da fann malin ett agg, wooho nu kan vi gora aggvisp. allsta aggvita och socker. tror ni da inte att hon som har lagenhetn inte har nagot socker !!! buhuu, vi fick noja oss med morotter ist.

solllly inga bilder idag. vi ar for trotta, men imorgon ar det ny dag.. och da ar vi lediga :) sa da kommer bilderna.

sov gott

kladdkaka

vaknar upp... ser ett konstigt ljus pa utsidan!? typ gult.
sara berattar hur mkt det har blast inatt, malin maste ha sovit som en gris, for hon horde inget..
pa nyheterna sa dom att det inte har varit en san speciell storm pa hur manga ar som helst. matt(pappan i familjen) sa att han aldrig hade varit med om det innan.
sa nar vi var i huset, ringde han oss och bad oss stanga alla fonster i hela huset. vi trodde da det skulle bli annu mer storm..
men icke, vi skulle stanga alla fonster for att inte sa mkt damm/smuts skulle aka in i huset. men det hade ju redan hunnit komma in massa, sa gissa vilka som fick stada upp det... joo vi :)

Idag var det malins tur att byta bloja, (forsta gangen ever)sjaaaalvklart hade indy lagt en redig klick.. sa mycket smet att vi hade kunnat baka en kladdkaka at hela familjen.

Nar vi var i huset knackade det pa dorren, och eftersom malin ar lite blyg fick sara oppna dorren. dar stod en man med massa flyttkartonger. han ville aven ha pengar for dom, men vi hade ingen aning. efter en stund fragar han vilket land vi kommer ifran(vada hors det pa var engelska tro!!??) han gissade pa norge.. han sa aven att han hade bott i sverige i tre ar, det enda ordet han fick fram pa svenska var hej da.

- vad ska man med en klocka till nar man inte kan spola fram tiden..
- mm speciellt nar tiden star stilla.

Familjen har kopt en husvagn.... vi borjar fundera pa varfor, med tanke pa att det ar fem barn, sa kommer inte alla fa plats i husvagnen. vi borjar vi oroliga att det kommer bli vart hem !??? :O

Nu ska vi gora ett nytt forsok pa en utgang.. sara har lovat att ta det lite lugnare och inte somna !!
sa nu ska vi gora oss klara och sen ut och gora stan..

p.s bilder fran stormen och kvallen kommer imoooorgon :)

tisdag

dunder och braaak.
igar kvall nar vi skulle sova, oooos regnade det verkligen. och efter ett tag borjade det aska. stackars sara som aven ar radd for aska !!
och nar vi vaknade var det ingen sol, vilket vi tyckte var skont.

dagen har sett ut foljande:

steg upp, at frulle, sen gick vi ut och handla lite... sara: schampoo och smink, malin: nagellack, smink och ett par jeans (som ja ska klippa av till shorts).
tiden gick fort, sa var det dags for jobb. (vilket vi sa hemma i sverige att vi inte skulle kalla for jobb)
och idag var en av barnen hemma fran skolan, for att hon var sjuk.. men anda kunde spela fotboll och bada i poolen. :)
idag ar det tisdag, vilket innebar familjens pizzadag. dom ater alltsa pizza varje tisdag, tror dock att barnen borjar vi lite trotta pa det, for det var ingen som blev sa glad. dom sa mest, aah nej inte pizza idag..
sen nar vi var ute pa en tripp till affaren, forstod vi varfor just tisdagar ar deras pizzadag, nar vi stotte pa en skylt med foljande budskap: TISDAGAR EXTRAPRIS PA PIZZOR..

till var fortjusning fick vi idag veta att lite nya djur kommer befinna sig i det nya huset. dom ska skaffa :
- tva hastar
- stooora skoldpaddor
- fiskar
- ankor
- kycklingar
- + hunden som redan finns
nu borjar vi undra om nya huset ar en bondgard!??

Nu ska vi slappisar dega framfor tvn med goa nachos och vitloksdipp som tilltugg.
mums


majs i ugnen

jaaa, da var vi nyss hemkomna fran ett "traningspass", dagens tranare var malin. och sara var en valdigt duktig spelare.
vi gick/joggade/bar varandra/upphopp/sidohopp/utfallsteg/indianhopp/hoga knan... osv, ja ni hor ju hur duktiga vi blivit. hoppas det kommer halla i sig hela resan.. (sara har gatt ner ett kilo) woohoo..

idag vid middagen(som bestod av makaroner och sakallad kottfarssas, utan kottfars.. for nagra i familjen ar vegetarianer) sa fragde pappan om vi ville ta surflektioner.. sa nagon dag nu i veckan ska vi fa surflektioner, detkan ju sluta hur som helst :) men kul ska det bli.

sen har vi en sak att meddela, vi kommer inte vara hos familjen sa lange som vi tankte nar vi bokade. fem mander blir for mycket for oss. sa vi haller pa att planera om lite.

idag fick vi antligen var forsta lon, sa imorgon blir det en liten shoppingsvang. inte for att det finns sa manga affarer, men vi har hittat tva stycken vi gillar..

nu blir det majs och tvtittande 8-) hejsvejs gott folk

hoho

svar till anonym: vem har sagt att sara drack tva liter vin? vi skrev att det var onodigt att spara, men inte att vi inte gjorde det...

god kvall
nu har vi vara hemmagjorda chips i ugnen. Det ska bli riktigt mumsigt, sa snart ska vi ata dom och satta pa en bra film!

Har aven varit lite hurtiga idag. Kom precis in efter en promenad i byn, och eftersom att vi alskar att flumma som ni alla sakert redan vet. Sa istallet for att ta pa oss vanliga klader sa tog vi pa oss lite flummiga saker for att se om nagon reagerade. Tyvarr var det typ ingen som gjorde de, men vi kom fram till att det beror pa att alla som bor har ar typ hippies. Anatar att vi smalte in ganska bra :)

Efter en liten hemskt upplevelse som sara var med om har hon borjat stalla in sina skor i garderoben.
Det som hande var att vi skulle ta en promenad och sa skulle sara satta pa sig sina skor, tog ena skon och skakade den upp och ner for att se om det var nagon spindel i den. Sen bad hon malin ta den andra skon och gora samma sak, och saklart var det en stor fet spindel i den andra skon.
Sa nu star skorna alltid inne i garderoben pa overvaningen sa att inga spindlar ska kunna krypa in i dom.

p.s. idag nar vi tvattade en maskin tvatt, sa tittade vi in... da hade klant malin glomt att ta ur ett tuggummipaket ur fickan. sa lar lag vara klader och massa tuggummin och blev rena tillsammans.
och pa tal om tvattmaskin, nar vi tvattar at familjen sa sorterar vi ingen tvatt. for pappan i familjen visade oss hur vi skulle tvatta... dom slanger in allt i samma maskin, spelar ingen roll om den ar rod eller vit, handduk eller klader, allt i samma.. och inte nog med det, han tvattar all tvatt i 75 grader.. d.s.


god middag

nu ar maten i ugnen.. det blir samma mat som igar. yummieee

gardagen blev inte riktigt som vi hade tankt oss !!
eftersom att vinet var sa billigt sa ville vi ju inte ha sa mkt kvar, for man kan ju kopa nytt !? som sagt, kvallen borjade med charader och vin. for en av oss slank vinet ner ganska fort. namner inga namn, men hennes namn borjar pa S...
och hennes kvall slutade redan vid tio .... da lag hon ner baddad i sangen. malin forsokte fa liv i henne, men det enda svaret hon fick var .. mm, mm, mmm...
eftersom vi hade tankt ga ut blev malin djupt besviken att hon inte fick liv i sin van.

sahar blev malins kvall ist: forsokte vacka liv i deckade sara, lyckades dock inte sa bra!??
sa da fick datorn bli min van, for en stund iaf. sen blev ja rastlos och bestamde mig for att ga pa promenad el natt.. sa ringde en "mate" vi mott pa stranden. sa ja tankte ga till dom, men kom inte sa langt. for jag gick till en lekpark och satte mig pa en bank..... kul.
sen gick ja och satte mig pa en annan bank. men da ser ja en bil ja inte gillar, for fommen i bilen glodde som fan. sen korde han over till min sida, och gick ut och pratade. han forsokte overtala mig om att ja skulle hoppa in i bilen.. aldrig... sa ja blev lite radd, och borjade springa hem till lagenheten.. och da menar ja sprang, as snabbt :D
val hemma blev det macka och rakor(pa burk, inte alls goa)
nu undrar ni saker varfor ja inte gick in pa natt stalle, typ cheeky monkeys. bra fraga, for jag undrar samma sak!!


idag har vi legat pa stranden hela dagen, eller halva for vi orkade inte vara kvar sa lange.. vi bytte strand idag, innan har vi legat pa en strand som ar lite avsides, och inte sa mkt folk. men idag ville vi ha gratis tv, sa vi gick till stranden med mkt folk sa vi hade nagot att kolla pa.
vi fick se foljande:
- enfotbollsmatch
- en volleybollmatch
- en kille tipsade oss om att det var delfiner och en val ute i havet. sa vi sag dom, fast pa langt hall..

folk fick aven lite gratis tv av oss.. men bara en kort stund, dom fick da se malin ata en halv vattenmelon.. med hela ansiket, for vi hade ju ingen kniv eller sked.

har kommer lite bilder :)


wohoo, pa ett av planen fick vi egen tv.


sara kollar sa att skinkorna sitter dar dom ska !!


"inget godis"
vart lofte, som vi redan har brutit :(


skoldpaddan pa stranden


bakgarden


malin dansar med hundjaveln


sara in da kok i var lagenhet


heeey




i brist pa annat att gora(da sara soooov) tog jag typ 30 likadana kort pa mig sjalv... kul jul

Hejsan gott folk :)

Nu sitter jag och vantar pa malin som duschar och snart ska vi fixa iordning oss infor party ikvall, faktiskt var fortsta utekvall har i australien, ska troligtsvis mota upp lite folk senare som vi har traffat och sen bor det ivag till cheeky monkeys dar vi ska dansa pa borden ;) ( som man tydligen gor dar) men pappan i familjens basta kompis ager stallet sa vi hoppas pa att hon ar ledig idag!

Har precis lagat den godaste middagen sedan vi kom hit, vilket blev hemmagjorda klyftpotatisar, kott och vitlokssas! YUMMIE... och vi ar faktiskt valdigt ekonomiska ska ni veta, betalade 30 kr var och fick denna fina middagen :) plus att vi har over sa att vi har mat tills imorn med. de ni ;)

Nar vi holl pa att fynda massa billig mat sa tankte vi aven passa pa att fynda lite billiga klader, kopte varsin troja for 5 dollar, alltsa typ 30kr och ett gront och lilla nagellack.

saaaadaaar nu ar malin antligen klar, sa snart ska vi ta fram det billiga vinet (4,2 liter for 60 spann!! de kallar vi billigt!)

Ha nu alla en trevlig lordag alla :) glom inte jackan ikvall om ni ska ut, som tur ar slipper vi den ;)



nu funkar datorn igen

heej igen..

lite uppdatering fran senaste veckan:

allt ar bra med oss, dock lite trotta pa barnen. (for dom ar inte riktigt "samma" barn som nar pappan ar med.) nu har vi sett deras riktiga jag.
vi ar aven lite bittra att vi snart ska flytta ihop med familjen. for nu ar det skont att komma bort fran huset nar vi har slutat for dagen/kvallen. vi brukar komma darifran vid typ halv atta. sa vi ser inte fram emot den 5 oktober, det ar da flyttlasset gar.

vi ar aven radda att barnen kommer rota sonder i vart rum. for nu i natt sov den aldsta tjejen och hennes kompis hos oss i var lagenhet. och da tog dom for sig, dom hade modevisning med vara underklader. och hon lanade malins troja, sjaaaaaaaalvklart spillde hon massa chokladglass pa hela trojan. (men jag var snabb och sa till henne att hon hade spillt pa trojan och om hon kunde ta lite vatten pa) :) hehe. inga flackar har inte.
lite mer om deras overnattning, tjejerna sa att dom far vara uppe hur lange dom vill (sakert, hemma brukar dom lagga sig kl 8) Men hon svor pa sitt liv att dom fick stanna uppe hur lange dom ville. sa vi kollade pa skrackfilm med dom, dom var livradda. (men dom fick skylla sig sjalva, for det var dom som valde filmen.) thalias kompis bet nastan sonder saras hand, sa radd var hon...
sen ville tjejerna sjalvklart kolla pa en rolig film, vi sa att dom skulle sova.. men eftersom hon svor pa sitt liv sa gav vi oss, och gick och la oss..
morgon borjade inte bra..... vi blev vackta av tjejrna av att dom malade pa oss med fargpennor !!
nar vi sen gar ner till nedervaningen, ser det ut som en bomb slagit ner.. barnen aker hem, gissa vilka som fick stada pa sin lediga dag!!?
lite senare oppnar vi kylskapet, da upptacker vi att tjejerna har oppnat var gin och tonic burk.... nyfikna barn.

Lite fakta:
- vi kollade pa ett program som holl pa i en timme, pa den timmen hann det vara 6 pauser.
- vi var inne i en affar, horde en lat som vi kande igen..... dom spelade agnes lat, coolt.
- hor och hapmna: malin och sara har varit ute pa morgonpromenad. det blev dock valdigt varmt, sa be bestmade oss for att ga hem igen.
- vi har varit pa ett traningspass (gruppen bestod av: tranare sara larsson och elev malin stahlberg (nasta traningspass byter vi roller)
- nar vi lag pa stranden i veckan sag vi en jatte stor skoldpadda
- nar vi forbi mataffren i byn, horde vi en svensk dare sta och sjunga och spela pa svenska!! (om han hade velat tjana pengar pa det borde han ha bytt lat, dom oj vad dalig) kom narmare, kom narmre, kom narmre.. laaalaaa
- sara har torkat skit for forsta ganget i sitt liv (tur att hon har sett sin mor gora det)
- en dag pa stranden blev vi bjudna pa romanstisk middag: nutella och macka, men vi var sa oartiga att vi tackade nej
- en dag nar vi gick in pa toan, lag en klick pooo. dock inget papper??? torkar sig inte barnen tro!?
- jag visade en bild pa Hans for thalias kompis, ja fragade hur gammal hon trodde han var... hon sa 28. vilken komlimang for dig Hans ;)
- det var middagsdax hos familjen, vi trodde det skulle bli tacos.. men icke, han rorde i hop nagon rora med natchos, tomater, boner, sas.. allt i en form, sen stallde han det pa bordet. dar satt vi och fem barn och gravde maten med fingarna!! for tallrikar och bestick var tydligen inte att tanka pa.
- sahar gar en dusch till hos familjen: (sara vet for hon var med en av tjejerna inne pa toan) dom gar in i duschen, skoljer av sig, gar ut, tar i balsam.... och sa var dom klara. alltsa inget schampoo, och balsam som man brukar skoja ur, later dom vara kvar.
- barnen far sitta pa bordet med fotterna pa !? det spelar ingen roll om dom ater eller vad dom gor. helt okeej for far.
- lillkillen i familjen han har en vara att spotta hur karnor pa golvet..
- en av tjejerna i familjen fragade hur manga familjer vi har varit nannies at innan.. det tar vi som en komplimang :)

sara ar ju som alla sakert redan vet valdigt radd for smakryp, spinglar, kackelackor osv. malin ar ju coolingen som far doda djuren at henne.
en natt nar vi lag och sov: sara vacker malin, och berattar att hon har hort ett djur. och kan inte somna om !!
vi tander lampan och letar efter djuret, ooops det var en kackelacka som gjorde oss sallskap i sangen.
sara bad att malin skulle doda den, men hon var for trott och tyckte att vi skulle lata den vara.. men sara gav sig inte... sa efter fem minuter igen(lagom till malin hade somnat in skont igen) blev hon vackt igen..
denna gangen fick hon snallt hjalpa sin van i nod. hon tog en bok, och vipps sa var den dod.
nu kunde bada somna om igen .. ZzzzzZzzzz


vi lagger ut tre bilder, datorn trogar sa mkt sa vi kan inte lagga in mer idag.. men lugn det kommer mera. har ar en spindel som sara hittade pa toan, och jaaa sjalvklart ar den dod nu.

 sara nere vid stranden vi hanger pa


 och malin...


god kvall

idag har var varit lediga heeeela dagen..eller nastan.. vi sov ju hos familjen, sa vaknade vi av att pappan kom hem kl 6.30. sen borjade barnen vakna, da akte vi till vart place och sov lite till..
sen vaknade vi vid typ elva. da gjorde vi oss redo for stranden. sa det blev en heldag pa stranden, skoont.. det var lite folk pa stranden idag, men lite folk innebar inte lite hundar.... dom springer overallt, och skaller.
efter stranden gick vi pa en liten shopping tur, bada kopte en klanning. och sara kopte aven ett linne.

sen blev det matdaax.. idag lyxade vi till det med klyckligburgare, tomat och gurka..

dagen har aven bestatt av en kvallspromenad, fargning av saras har :)

Nu blir det film.. vi har med lite svenska filmer, sa nu ska vi se pa tjenare kungen. och till tilltugg blir det vara nya favoriter:musli bars

Imorgon ar vi ocksa lediga, da kommer dagen se ungefar likadan ut.. gottmos

puss och kram skumbanan

lika fort som........

........vi skaffade vart godis forbud, brot vi det!!
igar at vi den godaste chokladen vi nagonsin har atit utomlnads. den var fyllig, god, knaprig, brun pa utsidan med en harlig kramig vit farg i.. den var yummieee..

och sjalvklart kunde vi inte halla fingrarna i styr idag heller.. idag lyxade vi till det med ett par musli bars, later kanske inte sa gott. men mumsiga var dom. Hann aven trycka i oss lite riskakor, sjalvklart med sour cream smak. :) och nu ar planen att aka till huset, lagga barnen, sen laga nagot gott att ata.. och planen efter det ar att gora 100 sit ups (saras ide)!!!!!???? sen somna i koket/tvrummet/loungen.

heeej daa

heeej

nu kom vi precis hem fran stranden, vi har tagit igen oss efter den harda gardagen/formiddagen.....
barn,barn,barn.. som sagt, igar hade vi var forsta natt hos barnen. (pappan ville ut och roa sig) vilket vi oxa hade tankt, for nar vi var ute och pa restaurang haromdagen  med familjen, motte vi en trevlig dam som var bekant till familjen. hon sa att hon kunde skriva upp oss pa gastlistan pa ett bra stalle, vi fick hennes visitkort ;) lat ju kul tankte vi, lordag ar vi ju lediga och allt.. men icke, dom planerna forstorde pappan ganska fort... ist fick det bli en overnattning hos barnen. som tur var inte alla barnen hemma, bara de tva yngsta. men det rackte gott och val.

vi kommer dit vid fyra, pappan aker direkt.. och sjalvklart borjar minsta ungen grata. men det loste vi snabbt med att sjunga lite mamma mia (hon kunde den sangen).
vi skulle fixa kak at oss och barnen, chicken nuggets och pommes. men nar vi var klara med maten var det ingen av barnen som ville ha. (kanske for att dom nyss tryckt i sig en chipspase deras pappa gav dom, eller for att dom visste att dom skulle fa choklad efter maten) men vi lurarde allt i dom lite mat...
sen lekte vi och lekte, men tiden gick typ inte framat.... men tillslut blev det sovdax. puuuh, da stannade vi stora tjejer uppe och kollade pa tv, at chips och somnade i soffan.

vi har nu efter nagra dagar med barnen konstaterat att vi har mkt battre koll/uppfostran pa barnen i sverige.

- de ater godis,glass,kakor, chips m.m. typ jamnt.
- ingen av barnen har nagon balteskudde
- dom brukar inte borsta tanderna
- nar vi skulle natta den minsta tjejen skulle hon fa typ oboy. (mjolk, varmt vatten och chokladpulver)
- de brukar ata frukost i soffan
- de far aven sitta pa bordet och ata om de vill.
- lilltjejen som ar 2,5 ar gammal har ingen barnsang direkt, hon har en vaningsang. fast hon sover i den understa,  och den ar typ lika stor som en vuxensang.. typ 150 !!
- barnen gar runt och leker med deras snuttefiltar ( OCH DOM AR FULLA AV MOGEL )
- dom har blivit tillsagda att slanga alla klader i tvatt, t ex. en av tjejerna tog en ren troja, hon satt i soffan och kollade pa tv en liten stund, sen skulle vi aka ivag och ata. da bytte hon troja och slangde den "rena" i tvatt.


som sagt allt ar inte som en dans pa rosor langre.. :)
barn ar inget vi ser inom en kort framtid, bada vill vara minst 30.. hehe

nu ska vi snart aka till familjen och sova sjalva med alla fem barnen.. pappan ska tydligen sova bort ikvall igen !?
wish us good luck
 

G'd mate

heeej

Efter 28 timmar pa ett flyplan fullt med thailandare och indier var vi antligen framme i sydney, och det drojde inte lange forens vi fick panik. For nar vi val kom fram skulle vi forsoka hitta en buss eller tag till Byron bay som ligger cirka 80 mil ifran sydney, men det var inte en enda australiensare som visste om de gick varken buss eller tag, men tillslut fick vi tag pa en trevlig sakerhetsvakt som var snall och visade oss till busstationen som vi forst hittade efter en kvarts letande. och dar vande oturen, fanns biljetter till nattbussen som tog harliga 12 timmar :) 

och vi fick lite lagom panik nar vi upptackte att vara svenska simkort ej funkar i australien och for att fa dom australiensiska simkorten att fungera behovde man en adress vilket vi inte hade.men det fixade malin, och vi kunde ringa till matt och saga att vi var pa vag.(inte nog med att de skulle ha adress, vi var aven tvugna att uppge passnr, personnr, jaa hur mkt info som helst. for att fa ett simkort att funka...sjukt) 

Nar vi kom fram till byron bay mote matt och hans mate upp oss, och korde oss till matts overnattningslagenhet dar vi skulle vila upp oss efter resan, vilket vi verkligen gjorde. vi somande kl 12 pa dagen, och vaknade kl sex pa kvallen.....det var kolsvart och osregnade. varlhungriga och vilsa bestamde vi oss for att soka upp narmaste mataffar, jaa kvallens middag blev flingor, mjolk och banan. utsooookt..
dagen efter var det daxs att mota barnen... trodde vi. han skickade att han skulle hamta upp oss, men icke.. vi fick ledig en dag till. Vi borjar nu fundera pa om vi ska fa traffa barnen, eller om han bara lurat ner oss for annat.(not, vi visste hela tiden att barnen fanns, men vara modrar var lite oroliga) 
och for er som undrar varfor vi bor i en helt egen 4 rumslagenhet, med tva badrum och fem minuter fran stranden kan vi beratta att familjen haller pa och flyttar till ett storre hus. sa de ville inte att vi skulle flytta in i deras rora just nu, men det nya huset kommer bli mkt battre: barnen kallar det for deras nya "mansion". 8 sovrum, 5 badrum, jacuzzi och of course pooool.
Fadern har kopt oss en automatbil, sa att vi ska slippa vaxla nar vi kor. (som att vi inte har nog att tanka pa, man kor faktiskt pa fel sida vagen. tror dock han kopte en automatbil for att barnen var radda.. deras tidigare aupair fran USA kunde inte kora. barnen har berattat for oss hur ryckigt och hur radda dom var nar hon korde).

Lite fakta ni saker vill veta:
-vi har redan fatt var forsta godnatt puss av lillpojken i huset
-vi har testat sushi, (forsta gangen for oss bada)
-gubbar i affaren berattar att vi koper for grona bananer
-madonna och britney har solat pa stranden vi ska till i helgen
-man ska inte doda dom stora spindlarna, for dom ater upp de sma giftiga spindlarna(malin har redan dodat typ 5 spindlar)
-familjen har en hund (stackars malin)
-just nu ater vi pop corn
-var tomte kommer i bikini ist for jacka !!
-vi har sett en livs levande val, dock pa langt avstand.
-vi har inte atit godis pa 2 dagar
-vi komemr slippa byta blojor pa dagtid, tvaaringen ar rumsren :D
-vi kommer sakna nagra av er hemma och maten

over and out

SARA AND MALIN

ta sig i röven

jaa onoff kan ta sig i röööööööööööööööööööööööööööööööööööööööven!!!



3

packar förfullt :D har bara idag och imorn på mig, så det är fullt upp idag. biljetter och visum och allt sånt är klart iaf, känns bra de. Måste komma ihåg kopia på passet bara.. för nu är det 3 dagar kvar , yeeay!  :) börjar bli lite små nervös faktiskt, mest över hur det ska gå med engelskan haha. Nu måste vi verkligen prata engelska hela tiden, men de kommer säker gå galant ;) ..

laddat ner massa låtar hela dagen, men min mp3 kastar jag snart , för funkar inte att få in några låtar :@

/ saaaaara

hey lovely blogg :D

Kom nyss hemifrån torp, har vart där och shoppat inför resan med mamma ;) .. blev lite småsaker, även flippflopp, linne, solkräm, så nu är de mesta fixat iaf, det känns skönt. Nu har jag tvättat sista tvätten oxå, och ganska mycket kläder är redan närpackat, funderar på vad man ska ha på sig på flyget men de lutar åt mjukisar, goast!

Va lite bitter förut när vi skulle åka hem, bilen ville inte starta så där satt vi, trött och hungrig och ville bara hem. Som tur var kom sofia och hjälpte oss så vi kom hem tillslut ;) .

Satt nyss och kollade igenom våra dagböcker ifrån thaibaj :D . åhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh säger ja bara vad jag längtar tillbaka. Men nu får vi skaffa oss en ny dagbok och jag ska försöka skriva mer i den malin ;) lovar!

nej nu blir de grey's anatomy

hejs svejs

good luck malin ;) hållter tummen åt dig härborta

RSS 2.0